İnternette yorum yazan öğrenciye de soruşturma

İstanbul Üniversitesi alışılageldik uygulamalarından birisine daha imza attı. Sosyal paylaşım sitesinde yer alan bir habere yorum yapan öğrenciye soruşturma açıldı.

İstanbul Üniversitesi, Radikal Gazetesi'nin internet sitesinde 2 Aralık 2011 tarihinde yayınlanan "Bilirkişi 'Hasankeyf'te" başlıklı haberle ilgili bir sosyal paylaşım sitesinde yorum yazan öğrenciye soruşturma açtı.

Edebiyat Fakültesi Disiplin Kurulu'nun 3 Ocak 2012 tarihli yazısı uyarınca hakkında disiplin soruşturması açıldığı belirtilen öğrencinin suçu ise, "Radikal Gazetesi'nde yayınlanan haberde yer alan Doç. Dr. Şevket Dönmez hakkında bir sosyal paylaşım sitesinde yer alan açıklama" olarak tarif ediliyor. Öğrencinin yazdığı belirtilen yorum şu şekilde:

"Bunu yayımlamak hiç içimden gelmiyor ama! Ben bu adamın öğrencisi oldum ve bu aldığı diplomaya ihanettir"

Yorum yapılan haberde ne konu ediliyor?
Hakkında disiplin soruşturması açılan öğrencinin yorum yazdığı haberde ise, Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu Barajı Projesi'nin iptali için açılan davada 11 yıl sonra oluşturulabilen bilirkişi heyetinin yazdığı raporda, barajların ülke ekonomisine yararı anlatılmak suretiyle projeye sahip çıkması. Soruşturma açılan öğrencininin hakkında yorum yaptığı ve tarihi Hasankey'fi sular altında bırakacak projeye yeşil ışık yakan bilirkişi heyetinin üyesi Doç. Dr. Şevket Dönmez ise arkeolog!