IMF düşkünü öğretim üyesi

Dünya Bankası eski uzmanı, Boğaziçi Üniversitesi'nin çiçeği burnunda öğretim üyesi Vorkink, IMF ile anlaşmanın çok önemli olduğunu iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) Dünya Bankası Türkiye eski Direktörü Vorkink, Türkiye'nin piyasalarda yeniden güven sağlamak ve krizin ikincil etkilerinden kurtulmak için bazı önlemler alması gerektiğini, bunun reçetesinin de IMF ile anlaşmak olduğunu öne sürdü. Vorkink, IMF'nin bir çıpa olması açısından önemli olduğunu iddia ederken, IMF ile anlaşmanın yatırımcı güveninin yeniden sağlanmasında en etkili yollardan biri olduğunu söyledi. Dünya Bankası eski direktörlerinden Vorkink, IMF ile bir anlaşmanın gecikmeden yapılmasının önemli olduğunu, Türkiye'nin, önleyici ve cesur adımları şimdi atmasının piyasalarda çok olumlu bir hava estireceğini iddia etti.

Küresel finansal krizin, Türkiye gibi ülkelerdeki ikinci etkisinin reel ekonomi üzerinde olacağını söyleyen Vorkink, bunun yatırımcı güveninin zayıflaması, ticaretin azalması, işsizlik artması ve üretimin de düşmesi şeklinde görülebileceğini söyledi. Bundan sonra Türkiye'nin 2001'deki gibi bir krizi bir daha yaşamayacağını, o krizden çıkarılan derslerin ekonomiyi daha az kırılgan hale getirdiğini ifade etti. Vorkink açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Türkiye, bundan sonra da yapısal önlemleri almaya devam ederek, krizin ikincil etkilerinden daha az etkilenebilir. Böylece yarım kalmış yapısal reformları da IMF programıyla tamamlayabilir."

Boğaziçi Vorkink'e kucak açtı
Dünya Bankası Türkiye eski Direktörü Vorkink, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimleri ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde misafir öğretim üyesi olarak görev yapmaya başladı. Türkiye'nin küresel ekonomiye bağlanmasında ve ekonomiyle birlikte birçok sosyal alanda piyasaya eklemlenmesinde önemli rol oynayan Dünya Bankası'nın direktörü, Boğaziçi Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk, Uluslararası Organizasyonlar, Uluslararası İlişkiler gibi dersler veriyor. Dünya Bankası direktörlüğü döneminde Türkiye'de eşitsizliklerin artması yönündeki uygulamalara birçok kez imza atan Vorkink, bu 'çabasını' şimdi de Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden biri olarak bilinen Boğaziçi Üniversitesi'nde sürdürüyor.