İKÖ Mayıs'ta Türkiye'de

İKÖ Parlamento Birliği İcra Komitesi, İran’ın talebi üzerine 20 Mayıs’ta İstanbul’da toplanacak. İran heyetine Parlamento Başkanı Ali Larijani’nin başkanlık edeceğini bildirdi.

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Parlamento Birliği İcra Komitesi, İran’ın talebi üzerine 20 Mayıs’ta İstanbul’da toplanacak. Toplantıda ağırlığın İsrail’in Küdus’e yönelik girişimlerine verileceği bildirildi.

Komite, Türkiye ve İran’ın yanı sıra Endonezya, Suriye, Uganda, Suudi Arabistan, Kamerun ve Burkina Faso da yer alıyor.

İran basını, İstanbul’daki toplantıya katılacak İran heyetine, Parlamento Başkanı Ali Larijani’nin başkanlık edeceğini bildirdi. Larijani’nin, Türk yetkilileri ve toplantıya katılan diğer devletlerin heyetlerinde yer alan mevkidaşlarıyla ikili temaslarda bulunacağı da kaydedildi.

Toplantıda İsrail’in, kentteki Yahudi yerleşimleri artırma kararı gibi Kudüs ile ilgili tepki gören girişimlerinin önemli bir gündem maddesini oluşturması bekleniyor.

Öte yandan, Türkiye’nin başkanlığını yaptığı, İKÖ Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi İSEDAK İzleme Komitesi’nin 26. toplantısı, 10-12 Mayıs günlerinde Antalya’da gerçekleşecek.
(soL-Haber Merkezi)