“Herkes aşılansın, ölümler artabilir”

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Ölümler artabilir” diyerek herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini, aşılanmaktan başka çare olmadığını söyledi.

Domuz gribi aşısında belirsizlik sürüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ben olmayacağım” dediği domuz gribi aşısı için Sağlık Bakanı Recep Akdağ “Herkes aşılansın” dedi. Akdağ, aşıların güvenli olup olmadığı tartışmasının halkın kafasını karıştırdığını belirterek, bu durumun ölümleri artırabileceğini savundu.

Akdağ, “Aşılama olmadan işin içinden çıkamayız. Türkiye'de hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı da önemli bir noktaya geldi. Bu tedbiri almayan ülkelerde çok daha hızlı yayılıyor. Biz tedbiri almaya devam edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı, ayrıca “Vatandaşımız her şeyin farkında” dedi, fakat halkta domuz gribi aşısı konusunda tam bir kafa karışıklığı hakim. Herkesin kafasındaki soru, eğer aşı yararlı ve gerekliyse niye Bakanlığın aşının okullarda zorunlu kılınması yerine velilerden mesuliyeti üzerlerine almalarını getiren bir kağıt imzalamalarını istediği.

Akdağ’ın bayramdan sonra aşılanma sınırının 50 yaşa çıkartılabileceğini söylemesi ise, 42 milyon adet alınan aşıların tüketilmesinde sıkıntı mı yaşanıyor sorusunu akla getirdi.

(soL - Haber Merkezi)