Günay CHP'den intikamını aldı!

Seçimlerden önce AKP ve CHP’den karşılıklı “açılımlar” geliyor. AKP “Alevi açılımı” yaparken, CHP’nin de “Çarşaf açılımı” yapması, iki tarafın da birbirinden oy çalmaya çalışması olarak yorumlanmıştı. Şimdi de AKP’li Günay, CHP’yi “Çarşaf çağdışıdır” diye eleştirdi.

soL (HABER MERKEZİ) Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partiler de oy kazanmak için stratejilerini belirlemeye çalışıyor. Son haftalarda gündemi en fazla AKP'nin Alevi açılımı ile CHP'nin çarşaf açılımı meşgul etti. Öyle ki CHP'nin çarşaf açılımı, islamcı basından ve AKP'den de yoğun destek gördü.

Bu kez de AKP hükümetinin Kültür Bakanı, eski CHP'li Ertuğrul Günay, Deniz Baykal'ın "çarşaf açılımını" eleştirdi. Günay, çarşaf için "çağdışı" nitelemesinde bulundu. Çarşaf'ın bu çağda unutulması gereken bir giyim tarzı olduğunu söyleyen Günay, "Partimde bu söylediklerime dudak bükenler çıkacaktır. Cesaretle söylüyorum Çarşaf çağdışı. Çarşaf mı kalmış bu çağda?" dedi.

CHP'nin politikasının tutarlı olmadığını savunan Günay, "Siz 17 yaşındaki bir çocuğun başı örtülü olduğu için üniversiteye gitmesini engelleyeceksiniz. Sonra neredeyse, insanların kimliğini gizlemesine yol açan en eski giyim tarzı, bugün çağdışı kalmış olduğu söylenebilecek giyim tarzı için bağırarak, güya bir özgürlük açılımı yaptığınızı iddia edeceksiniz. İstanbul'un en küçük kenar mahallesinin yüzünü sıkı sıkı kapatmış kadınlarının yakasına CHP rozeti takacaksınız. Buna kimse inanmaz. Çok ayıp" şeklinde konuştu.

Ertuğrul Günay, CHP'nin bu tavrının "tam anlamıyla sömürü", "oy avcılığı" olduğunu söyledi.