"DTP'yi Değil Silahları Sustur" mitingi başladı

DTP’nin partilerine yönelik baskılara karşı düzenleme kararı aldığı bölgesel mitinglerin ikincisi bugün İstanbul’da yapılıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Demokratik Toplum Partisi (DTP), partilerine yönelik baskıların son bulması talebiyle "DTP'yi Değil Silahları Sustur" mitinglerinin ikincisini bugün İstanbul'da düzenliyor.

Partiye yönelik operasyon ve tutuklamalara karşı harekete geçen DTP bölgesel mitingler düzenleme kararı almıştı. Bu mitinglerin ilki dün Van'da yapılırken ikincisi de bugün İstanbul Çağlayan Meydanında gerçekleşecek.

Van'daki mitingde konuşan DTP Van İl Başkanı Selim Ertaş, hükümeti "çatışmasızlık kararına cevap vermeye" çağırdı. Geçmişten bu yana partilerine yönelik baskı, operasyon ve sindirme politikaların uygulandığını dile getiren Ertaş şöyle konuştu: "Kürt halkı üniter yapı bozulmadan, ortak bir vatanda yaşamak istiyor. Kürt halkının bu haklı talepleri kimseye zarar vermez. Bugün bunu söyleyen DTP ve KCK bu halkın iradesidir. Bu taleplere artık kulak verilmelidir."

İstanbul'daki mitinge çağrı yapmak için önceki gün Taksim'de düzenlenen eylemdeyse DTP İstanbul milletvekili Sabahat Tuncel, Kürt sorununun ilk kez bu kadar tartışıldığını belirterek, İstanbul'da söz söylemenin önemli olduğunu, çünkü İstanbul`un farklı kimliklerin barındığı bir kent olduğunu belirtmişti.

Mitingi çeşitli siyasi parti ve kitle örgütleri de destekleyecek.