Direnişin en küçük sanığı hakim karşısında!

Çanakkale'de Gezi direnişi sırasında yola 'kahrolsun faşizm' yazdığı iddiasıyla "mala zarar" suçundan hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen 13 yaşındaki B.T.İ. Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Güncelleme: 13:20

Gezi Direnişi'nin en küçük sanığı B.T.İ. bugün çıktığı mahkemede beraat etti.

Ayrıntılar geliyor.


(soL - Haber Merkezi) Gezi direnişinin en küçük sanığı B.T.İ.’nin davası için farklı illerden çok sayıda kişi Çanakkale'de, adliye önünde toplandı.

Duruşmaya destek olmak için CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Ali Sarıbaş ile Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, TMMOB adına gazetemizin yazarı Mücella Yapıcı, Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) Halis Yıldırım, Sabri Kuşkonmaz, Harika Günay Karataş, Efkan Bolaç ve Rahim Yılmaz ve Çanakkale Sol Cephe üyeleri geldi.

'Faşizm kahrolmasın mı?'
Taksim Dayanışması adına bir açıklama yapan Mücella Yapıcı, “Tahammül edilemez bir dava. Hukuk tarihimizde kara bir leke olarak çıkacaktır. Burada olmaktan utanıyorum ama böyle çocuklarımız var diye onur duyuyorum. Ayrıca çocuğumuz sadece ‘kahrolsun faşizm’ yazmış. Bunun yargılanacak ne yanı var? Ne yani kahrolmasın mı faşizm?” dedi. Bunun üzerine topluluk ‘kahrolsun faşizm’ diye slogan attı.

B.T.İ., “Suçun anlam ve sonuçlarını algılayabilecek psikososyal olgunluğa erişmemiştir” yönündeki psikolog görüşüne rağmen ve yasalara göre cezai sorumluluğu bulunmadığı halde "kamu malına zarar" suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. SBS sınavı olduğu için, psikolojisi bozulmasın diye ilk duruşmaya katılmayan B.T.İ. ilk duruşma sonunda hâkimin, çocuğun zorla getirilmesini hükmetmesi üzerine bugün hakim karşısında.

B.T.İ.’nin avukatlığını Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) Halis Yıldırım, Sabri Kuşkonmaz, Harika Günay Karataş, Efkan Bolaç ve Rahim Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu hukukçular üstleniyor.