Devrimci Karargah davası öncesi eylem

Devrimci Karargah davasının bugün görülecek 3. duruşması öncesi adliye önüne gelen Sıra Kimde İnisiyatifi, tutuklu devrimcilerin serbest bırakılmasını talep ettiler.

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın dâhil edildiği Bilim ve Gelecek dergisi editörü Baha Okar ile SDP üyeleriyle beraber 12’si tutuklu 52 sanıklı Devrimci Karargah davası bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Tutuklu devrimcilerle dayanışmak için dava öncesi Beşiktaş Adliyesi önünde bir araya gelen Sıra Kimde İnisiyatifi’ne ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP ve EHP genel başkanları ile bir önceki duruşmada tahliye edilen SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan da destek verdi.

“Yaşasın devrim ve sosyalizm”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganlarıyla Beşiktaş Adliyesi önünde eylem yapan Sıra Kimde İnisiyatifi adına konuşan Reyhan Keskin, “Kendisine muhalif olan herkesi terörist olarak lanse etmek isteyen AKP, bu yolda hayali örgüt bağlantıları imal etmekten geri durmuyor. Ne gözaltılar, ne tutuklamalar ne de polis, yargı ve medya eliyle yürütülen komplolar, bizleri adalet ve özgürlük için verdiğimiz mücadeleyi sürdürmekten alıkoyamayacak. Sosyalistler susmadı, susmayacak” dedi.

Bu mahkemelerin önünden ayrılmayacağız
Devrimci Karargah davasında bir önceki duruşma tahliye edilen SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, “Devrimciler, aydınlar AKP’ye karşı oldukları için tutuklanıyor. Bu ülkenin devrimcileri bunu kabul edemez. Cadı avı yapan, dikensiz gül bahçesi isteyen AKP ile karşı karşıyayız. Devrimciler tutuklamalarla, baskılarla yıldırılamaz. Buradan arkadaşlarımızı alıp gitmek istiyoruz” diye konuştu. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ise, “Önümüzdeki hafta arkadaşlarımız Ahmet Şık ve Nedim Şener’in yargılandığı Oda TV duruşmasında da olacağız. Biz bu mahkemelerin önünden ayrılamayacağız. Çünkü TMK yasası terör yasasıdır. AKP, Suriye’ye demokrasi aklı verirken Türkiye’de cezaevlerini dolduruyor. Bu komplolara devrimciler teslim olmayacak” şeklinde konuştu.

ESP ve EHP genel başkanlarının da yaptığı açıklamaların ardından Sıra Kimde İnisiyatifi, duruşma sona erene kadar mahkeme önünde bekleyeceklerini belirttiler.

(soL - İstanbul)