Demirtaş’tan Kılıçdaroğlu’na: Bize bulaşma

BDP lideri Selahattin Demirtaş, CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesiyle ilgili “Biz biliyoruz ki, CHP'de Ali'nin Veli'nin değişmesiyle, zihniyetler değişmez” dedi.

Bursa’da BDP tarafından düzenlenen “Barış ve Kardeşlik Şöleni”nde konuşan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’na başarılar diledi. Ancak Demirtaş, “Biz biliyoruz ki, CHP'de Ali'nin Veli'nin değişmesiyle, zihniyetler değişmez” diye ekledi.

Demirtaş konuşmasında şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki, CHP'de Ali'nin Veli'nin değişmesiyle, zihniyetler değişmez. Bunu biliyoruz. Zaten Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ilk açıklamalar da bunun sinyallerini veriyor. Klasik CHP politikasının şaşmayacağının işaretlerini veriyor. Ne diyor Kılıçdaroğlu, 'Kürt sorunu yoktur' diyor. 'Güneydoğu sorunu vardır. O da yoksulluk sorunudur' diyor. Şimdi bunun tecrümesi şudur 'O insanlara iş verirsek, o insanlara para verirsek, o insanlar dilinden, kimliğinden vazgeçer.’ Bu klasik CHP politikasıdır. Bunda bir değişiklik olmayacağının sinyallerini vermiştir CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu."

"Yeter ki bize bulaşma"
Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer CHP bu ülkenin demokratik ilerlemesine bir katkı sunmak istiyorsa, kendini düzeltmeye buradan başlaması lazım. Bu halkın para karşılığında dilinden, kültüründen vazgeçeçeğini söylemek hakarettir. Bu halk bu hakarete tahammül etmez. Tahammül etmediğini, CHP'yi o coğrafyadan silerek göstermiştir. Ben sayın Kılıçdaroğlu'na daha iyi bir teklif yapıyorum. Evet bizim halkımız yoksul bir halktır, ama buna rağmen biz aramızdan para toplayıp, 2 katını sana vereceğiz, yeter ki bize bulaşma. Bu halk, bu politikaları çok gördü. Kılıçdaroğlu'nun haberi yok.”

(soL - Haber Merkezi)