Bir Saadet Partili'nin heykelle imtihanı: Sünnetsiz Davut heykeli kanıma dokundu!

Saadet Partisi'nin Eğitim işlerinden Sorumlu Antalya İl Başkan Yardımcısı Ramazan Düzen, "iş gezisi" için gittiği İtalya izlenimlerini yazdı. Michelangelo ve Leonardo Da Vinci'nin eserlerinden "heykel derken iğrenç şeylerden bahsediyorum" şeklinde söz eden Düzen, "AB karşıtlığını" böyle temellendirdi.

Saadet Partisi'nin Eğitim işlerinden Sorumlu Antalya İl Başkan Yardımcısı Ramazan Düzen, iş gezisi için gittiği İtalya'da gördüğü Rönesans sanatçılarını ve heykellerini ağır bir dille eleştirdi.

netgazete.com.tr adlı internet sitesindeki köşesinde İtalya gezisiyle ilgili izlenimlerini yazan Düzen, "Sokaklar çırıl çıplak heykellerle dolu!" derken, dünyaca ünlü heykeltraşlar Michelangelo ve Leonardo Da Vinci'den bahsederken "eşcinsel" olduklarını söyledi. Akşam gazetesinden Mustafa Kozak'ın da dikkat çektiği yazısında Düzen şöyle devam etti:

"Heykel derken iğrenç şeylerden bahsediyorum. Mesela bir tanesi var ki, iğrenç kelimesinin çok hafif kalacağını düşünüyorum. Bu Michelangelo denilen zat, Floransa’nın göbeğindeki meydana Hz. Davut’un anadan uryan kocaman bir resmini çizmiş. Hem de sünnetsiz bir şekilde! Doğrusu kanıma dokundu. Bir peygamberin fotoğrafını çizmek zaten başlı başına bir meydan okumayken bir de sünnetsiz çıplak bir resmi dev bir şekilde meydana monte etmek de ayrıca insanlık dışı bir olaydır. İşte kimlerle bir araya gelmek için takla attığınızı görün istiyoruz."

'Aman Allah'ım, yer yerde put var!'
Vaftizci Yahya heykelini de büyük bir öfkeyle karşılayan Düzen, "Hz.Yahya yarı çıplak durumdaki Hz. İsa’yı vaftiz ediyor ve kanatlı bayan bir melek de onların yanı başında duruyor. Daha anlatmakla bitiremeyeceğim nitelikte sembol ve figürlerle dolu akıl almaz putlar bütün şehri kuşatmış durumda" dedi.


Düzen'in "kanına dokunan" Davut heykeli

Neresi olduğu bilinmeyen bir mimarlık fakültesinin girişindeki çıplak bir erkek resmine de kafayı takan Saadet Partili, buradan "tabiri caizse şehrin tamamının domuz koktuğuna" geçiyor ve bu yüzden ülkesine döndüğü zaman yaşadığı mutluluğu anlatamıyor.

'Gavurdan dost, domuzdan post olmaz'
Bütün bunlara rağmen Avrupa Birliği'ne hala girmek isteyenler olduğunu söyleyen Düzen, sözlerine şöyle devam etti:

"Evet ama ülkemizi de oraya benzetme gayreti içinde olanlar var maalesef. Özellikle gençliğimiz adım adım uçuruma doğru gitmektedir. Bu şartlar altında Saadet Partisinin önce ahlak ve maneviyat vurgusunu ve İslam Birliğine olan ısrarını bir kez daha takdirle karşıladım. Allah muhterem Erbakan Hocamızdan razı olsun. Yıllarca gâvurdan dost, domuzdan post olmaz diye diye insanlığımızı uyandırmaya çalıştı."

(soL - Haber Merkezi)