Başbakan Porsche'a binmeyin diyor ama...

Bir bakan yardımcısı kendisi için kiralanan Audi A-4 marka makam aracını beğenmeyerek A-8 istedi. Bunun üzerine bakan yardımcısına ayda 43 bin liraya A-8 kiralandı.

Başbakan Erdoğan’ın halka "lüks tüketmeyin, Porsche yerine Fiat’a binin" açıklamasının AKP’li bakan yardımcıları için geçerli olmadığı ortaya çıktı. İsmi açıklanmayan bir bakan yardımcısı kendisi için kiralanan Audi A-4 marka aracı beğenmeyerek A-8 istedi. Kiralanan bu makam aracının bakanlığa aylık masrafı ise 43 bin lira. Konuyla ilgili ‘Bakan Şimşek ‘’Doğruysa gereğini yapacağım’’ dedi.

Gazeteport'un haberine göre, MHP Elazığ milletvekili Enver Erdem tarafından TBMM gündemine getirilen iddia şöyle: “Kamudaki araçların lüks ve gösterişten uzak, ekonomik olması gerekir. Kısa süre önce atanan bir bakan yardımcısı, kendisine makam aracı satın alınmasını istedi. Yasa buna imkan vermiyordu, bir Audi A-4 araç kiralandı. Fakat bakan yardımcısı ‘Audi A-8’den aşağı olmaz’ diyor, bu kez A-8 kiralandı. Bu araca aylık 43 bin lira kira ödeniyor.”

Türkiye dünya altıncısı
Kamuda 140 bin araç bulunduğunu ve 2012’de de 6 bin 476 adet daha resmî araç alınacağını belirten Erdem, Türkiye’nin resmi araç filosuyla dünyada 6. sırada bulunduğunu söyledi.

Bakan yardımcılarının hepsi AKP’li
Bakan yardımcılığı görevinde bulunan 10 eski AKP milletvekili, 5 bin liralık emekli vekil maaşlarının yanı sıra, 9 bin 500 lira da Bakan yardımcılığı maaşı alıyor. Bakan yardımcısı AKP’li eski vekillerin isimler şöyle:

"Bolu eski milletvekili Fatih Metin (Gümrük), Antalya eski milletvekili Abdurrahman Arıcı (Kültür-Turizm), Konya eski milletvekili Orhan Erdem (Milli Eğitim), Kahramanmaraş eski milletvekili Veysi Kaynak (Adalet), İstanbul eski milletvekili Kemal Yardımcı (Milli Savunma), Çorum eski milletvekili Agah Kafkas (Sağlık), Diyarbakır eski milletvekili Kudbettin Arzu (Gıda Tarım), Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu (Enerji), Ankara eski milletvekili Aşkın Asan (Aile), Karabük eski milletvekili Mehmet Ceylan (Kalkınma)