Barzani Erdoğan'ı sıcak karşılayacakmış

Neçirvan Barzani, önümüzdeki günlerde Irak'a gidecek Başbakan Erdoğan için "sıcak karşılarız" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin başbakanı Neçirvan Barzani, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Irak'ta çok sıcak karşılarız" dedi.

Irak merkezi hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Erbil'e dönen Barzani, burada Bağdat gezisiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret edecek olmasının kendilerini çok sevindirdiğini kaydeden Barzani, şöyle dedi:
"Bizim Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Erdoğan ile şimdiye kadar görüşme gibi bir programımız yok. Ama olursa tabii ki biz çok seviniriz. Erdoğan'ı Irak'ta çok sıcak karşılarız. Ama şu ana kadar böyle bir program yok. Erdoğan'ın gelişinin her iki ülke için ilişkilerde yeni dönem ve iyi başlangıçlara neden olmasını diliyorum. Irak ile Türkiye arasında iyi komşuluk ilişkileri olmasını istiyoruz."

Kürtçe yayın olumlu
Neçirvan Barzani, bir gazetecinin, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani'nin "PKK'nin terörist örgüt olmadığı" yönündeki açıklamasıyla ilgili sorusu üzerine, IKDP liderinin kendilerine her zaman Türkiye ile iyi ilişkiler kurma talimatı verdiğini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de bu sözlerden yola çıkıyoruz. Sorunlara Kürt bölgesi pozitif çözüm bulmak istiyor. Biz Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Bizim topraklarımızdan hiçbir şekilde komşularımıza saldırı olmasını istemiyoruz, buna karşıyız."

Neçirvan Barzani, TRT'nin yapacağı Kürtçe yayınını çok olumlu bulduklarını da belirterek, "İşte sorunlar bu şekilde de çözülür" dedi.