Barolar Birliği Başkanı: Cumhurbaşkanı yargılanamaz

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, “makamı korunması, kollanması ve üzerinde titrenmesi gereken bir kurum olduğu için” Cumhurbaşkanı’nın yargılanamayacağını savundu.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanamayacağını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu'nda gazetecileri sorularını yanıtlayan Özok, henüz Gül hakkında kovuşturma kararı verilmediğini belirterek, bu konuların kamuoyu önünde tartışılmasının yargıyı ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratacağını, konuya ilişkin beyanların da bu kurumları yıpratmamaya yönelik olması gerektiğini söyledi.

Özok, konuyla ilgili bir soruya "Biz ne Deniz Feneri'ne karşıyız ne Ergenekon'un yanındayız, biz hukukun yanındayız. Hukukun temel, evrensel ilkeleri var. Bir insan mahkeme kararıyla hüküm giymediği sürece masumdur. Cumhurbaşkanı görevde olduğu sürece bence yargılanamaz. Bu Abdullah Gül olduğu için ya da başka birisi için değil. O makamın korunması, kollanması ve üzerinde titrenmesi gereken bir kurum olduğu için. Kişilere bağlı değil. Orada ancak, vatana ihanetle yargılanabilir bir kişi" şeklinde yanıt verdi.