Bahçeli: Erdoğan vatanseverliğimizi değerlendirmesin

TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Vatanseverliğimiz sınananamaz" diyen Erdoğan'a "Vatanseverliğin değişmez ve tartışılmaz ölçülerinin ''Türkiye'nin milli çıkarlarını, onurunu ve haysiyetini korumak, milli birliğine ve değerlerine sahip çıkmak'' ifadeleri ile yanıt verdi.

soL (HABER MERKEZİ) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada bir süredir tartışılan Kürt açılımı için ''Bu siyasi açılım süreci, PKK'nın değişmeyen bölücü amaçlarına siyasi yol ve yöntemlerle ulaşmasının kabul edilmesi anlamına gelen, bunlara siyasi ve hukuki meşruiyet zemini kazandıran bir teslimiyet sürecidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, geçen hafta Almanya ve Hollanda'ya yaptığı ziyarete değindiği konuşmasında gurbetçilerin büyüyen bir heyecanla milli kimlik, milli değer ve milli şuura sahip çıkmış olduklarına ve bunun mücadelesini verdiklerine bir kez daha şahit olduğunu ifade ederek, gurbetçilerin karşılaştıkları sorunları dile getirerek, bunların Meclis'te çözümü konusunu takip edeceklerini söyledi.

Türkiye Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine de değinen Bahçeli, ''Türkiye'nin, çok ağır krizlerle boğuştuğu bu ortamda TBMM'nin, Başbakan'ın inat ve ihtirasları uğruna Suriye sınır bölgesindeki mayınların temizlenmesi yasasıyla kilitlenmesi, AKP iktidarının kara sayfalarından birisi olarak tarihe geçmiştir. Başbakan Erdoğan'ın açık şantajına maruz kalan AKP Grubu tereddütü kaldırmış ve fire vermiş olmasına rağmen sayısal çoğunluğu ile yasayı Meclisten geçirmiştir'' dedi.

Başbakan'ın, aralarında İsrail'in de olabileceği yabancı firmalara, kurgulanmış bir yasa hazırlığıyla ihalenin birilerine söz verilmiş olduğu yönünde eleştiriler bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, ''Biz Başbakan Erdoğan'ın geçmişteki icraatlarıyla tezgah altı siyaset ve pazarlık üslubunu iyi biliriz. Dayatma ve telkinlere açık, teslimiyet üzerine kurulu zihniyetinin müzakere adı altında nasıl tavizlere zorlandığının farkındayız. Biz, sizin kim olduğunuzu yedi yıla yaklaşan icraatınızla öğrendik. Bu açıdan kendinizi bize anlatarak vakit kaybetmeyiniz. Siz bizleri bırakınız da özel ilişkiler konusunda uyanmaya başlayan kendi partinizin milletvekillerini ikna ediniz. Muhalefet partilerine 'siz ne hakla ihanet kelimesini ağzına alabiliyorsunuz, bizim vatan sevgimizi ne hakla değerlendirmeye çalışıyorsunuz' diye soran Başbakan'a burada hatırlatmak isteriz. Bir siyasetçi için en hazin tecelli vatan sevgisinin muhalif partiler tarafından değil bizzat kendi geçmişi, siyasi sicili ve fiilleri ile sorgulanıyor olmasıdır'' dedi.

Bahçeli gerçek vatanseverlerin MHP'liler olduğunu vurgulayarak "Vatanseverliğin değişmez ve tartışılmaz ölçülerinin ''Türkiye'nin milli çıkarlarını, onurunu ve haysiyetini korumak, milli birliğine ve değerlerine sahip çıkmak'' ifadelerini kullandı.