Babacan Rice'a hesap verdi

Türkiye, Kafkaslar'da NATO'nun etki alanını genişletmesiyle ilgili olarak yapılan Ermenistan ziyaretini, dün ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'a telefonda anlattı.

soL (HABER MERKEZİ) Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin, Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları Ali Babacan ve Condoleezza Rice'ın 10 Eylül akşamı telefonla görüştüklerini, Türkiye'nin gerçekleştirdiği Ermenistan gezisi hakkında Babacan'ın Rice'a bilgi verdiğini açıkladı.

Özügergin, Ali Babacan'ın görüşmede ayrıca Türkiye'nin ABD'nin bölgedeki çözüm önerisi olan Minsk sürecine verdiği desteği yinelediğini, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümüne atfedilen önemi vurguladığını, bu bağlamda Yukarı Karabağ sorununun çözümünün, Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de olumlu etkileri olacağına inandığını söylediğini bildirdi.

Rice olumlu bulmuş
Sözcü Özügergin, ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın da, Türkiye'nin bu çerçevedeki çabalarını olumlu bulduğunu ve Türkiye'ye destek vereceklerini belirttiğini ifade etti.

Türkiye, Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırmasıyla Kafkaslar'da başlayan krizin ardından, bölgedeki rolünü daha da aktifleştirmiş durumda. Ermenistan-Azerbaycan ve Ermenistan-Türkiye arasındaki sorunların çözümüne yoğunlaşan Türkiye, bölgedeki NATO yayılmasının önündeki sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Rusya'nın bu ülke üzerindeki nüfuzunu kırma yolunda Ermenistan ile ikili diplomatik ilişkiler fiilen başlatılırken, Türkiye, bir yandan da Azerbaycan'ı "küstürmemeye" özen gösteriyor.