ABD vatandaşlarına Türkiye için uyarı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 19 Mart-30 Nisan tarihleri arasında Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlayan vatandaşlarını olası şiddet olayları ve "terör saldırıları" için uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın dün internet sitesinde yayınlanan uyarıda, 21 Mart'taki Newroz Bayramı'nda yaşanan şiddet olaylarına ve DHKP-C ile ilişkili olduğu belirtilen Halk Cephesi tarafından sürdürülen 'Amerika Defol, Bu Vatan Bizim' kampanyasına dikkat çekildi.

Açıklamada, vatandaşlarından DHKP-C'nin kuruluş yıldönümünde beklenen olaylar ışığında temkinli olmaları istenerek, "Türkiye'deki Amerikan ve/veya Türk-Amerikan kültürel ve ticari kuruluşlara yönelik eylemlerin görülmesi olasılık dahilindedir. Amerikan vatandaşlarına üst düzeyde temkinli olmaları ve güvenlik bilincini artıracak uygun adımlar atmaları gerektiğini hatırlatırız" dendi.

Açıklamada 21 Mart ile ilgili olarak ise "Türkiye'de bu tarihte geçmişte şiddet olaylarına da sahne olan protestolar görüldü ve bu olaylar tekrarlanabilir" ifadesine yer verildi.

Bakanlık, Türkiye'ye giden vatandaşlarına kalabalık gruplar halinde gezmemeleri uyarısında bulunurken, olası "sorunlar" için Türkiye'deki ABD diplomatik temsilciliklerinin adresleri ve telefon numaralarını da yayımladı.

(soL-Dış Haberler)