RedHack 2 Temmuz için hackledi

RedHack 2 Temmuz Sivas Katliamının yıldönümünde, başta Adnan Oktar'ın sayfaları olmak üzere 1000'i geçkin gerici, faşist sayfayı hackledi.

Hacklenen sayfalar arasında Turancı, Türkçü, ırkçı sayfaların yanı sıra, komünizmi karalamak için açılan Komünizm.com adresi de vardı.

RedHack grubu 2 Temmuz Sivas katliamını ve internet sansürünü protesto etmek için 1000'den fazla siteyi kırdı.

RedHack tarafından yapılan açıklamada eylem şöyle anlatıldı:

"3 Temmuz sabaha karşı süren ve Adnan Oktar gibilere paralarıyla herşeyin satın alınamayacağını göstermek amacıyla düzenlenen eylemimiz, Adnan Oktar (Harun Yahya) isimli şarlatanın 1000'lerce sayfasının hacklenmesi, datalarının ve özel bilgilerinin kamula$tirilmasiyla son bulmuştur. Eylem boyunca sistemi yeniden yükleyen sistem adminleri, sabrımız karşısında yılarak uzun süre bildirimizi bırakmak zorunda kalmışlardır."

Redhack yapılan eylemin basın tarafından görmezden gelinmesinin yanı sıra, "Adnan Oktar'ın sitelerini kapatabileceğini düşünen ve korkudan bu haberi yayımlamayan 'sözde' özgürlükçülerin eylemi görmezden gelen tavrına" da tepki gösterdi.

Açıklamada, çeşitli kaynaklardan Harun Yahya ve taraftarlarının kendilerini tehdit etmeye çalıştıklarını tespit ettiklerini belirten RedHack grubu, yaptıkları eylemin meşru olduğunu vurguladı.

(soL-Haber Merkezi)