Özgecan davasının ilk duruşması bugün

11 Şubat’ta Tarsus’ta vahşi bir biçimde öldürülen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün görülecek. Davaya yaklaşık 1000 avukat müdahil olmak için başvurdu.

Özgecan Aslan’ın Mersin’in Tarsus ilçesinde hunharca öldürülmesiyle ilgili dava bugün Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yaklaşık 1000 avukatın müdahil olmak üzere başvurduğu davaya, duruşma salonunun 100 kişilik olması nedeniyle avukatların tamamı alınmayacak.

Tarsus Cumhuriyet Savcılığı bugün Tarsus Adliyesi’nde Özgecan Aslan davası dışında dava görülmemesine karar vererek, Türkiye tarihinde bir ilke imza attı.

Özgecan’ın katil zanlıları 26 yaşındaki minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs ve cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”,  babası 50 yaşındaki Necmittin Altındöken ile arkadaşı 25 yaşındaki Fatih Gökçe'nin ise “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme” suçlarından yargılanacak. İddianamede her üç sanık hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

2 HAKİM ÜYE KADIN

Davayı görece Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iki hakim üyesi ise kadın. Başkanlığını Ercan Kumhak’ın yaptığı mahkemenin kadın hakim üyeleri Nesibe Çınar ve Fatma Serpil Aydın.

Davaya Mersin dışından da müdahil olmak üzere pek çok avukat gelecek. Ancak Mersin Barosu, yaklaşık 1000 kadar müdahil avukattan 100’ünün yapılacak seçim sonrasında belirlenerek duruşma salonuna gireceğini açıkladı.