Arınç'tan Erdoğan'a sert yanıt

Ankara'da "Barış Kenti Kudüs" zirvesine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "izleme heyeti"ni olumlu bulmadığını belirten açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "izleme heyeti" ile ilgili yaptığı açıklamalara Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan yanıt geldi.

"İzleme heyeti"ndeki kişilerin daha önce de "Akil insanlar" heyetinde yeraldığını belirten Arınç "İzleme Heyeti, isimleri şimdiden açıklanmış olan 5-6 kişilik heyet, ki bu insanlar daha önce de Akil insanlar heyetinde yer almış önemli işler yapmışlardır. Terörle mücadele kapsamında 6 maddelik bir kanun vardır. Hükümetten bu kanunları uygulamak zorundadır. Kimin hangi görevi yapacağıyla ilgili bir yol haritamız vardır. Hükümetimiz bunu yapmak zorundadır. Ülkeyi yöneten hükümettir. Çözüm sürecini nihai hedef ulaştıracak olan hükümettir" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun "çözüm süreci" ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Arınç "6 aydır Başbakan Davutoğlu da çözüm sürecini başarıyla yürütüyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisinin olmaması mümkün değildir. Her hafta kendisine bilgi sunulunur, etraflıca arz edilir. Ben bundan hoşlanmadım, sevmedim beyanları kendi hissi beyanlarıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevdiğimiz için ve kendisini üzmek istemeyiz. Erdoğan'ın hükümeti eleştiriyor olması yıpratıcı. İzleme Komitesi'nin devam etmesi konusunda kararlıyız. Dün bu açıklama yapılmasaydı acaba mektup nasıl olurdu. Bu tür konuşmalara akıllarda tereddüt oluşturulmamalı." ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİ YIPRATIYOR
Bülent Arınç, "Bu konuşmaları kendi özgün düşünceleri olarak kabul edebiliriz. Buna da saygı duyarız. Ama siz de soruyorsunuz ve verilen cevap ve yorumlardan görüyorum ki ; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tür konuşmaları eleştirilere yol açabilir. Bu haklı veya haksız eleştiriler sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan üzülebilir, yıpranabilir. Dolasıyla sadece bu olayda değil, bundan önceki başka olaylarda da Cumhurbaşkanımızın düşüncelerini ekran önünde ifade etmesi ve bununla hükümetimizi belki de eleştiriyor noktasına gelmesi hükümetimizi de elbette yıpratabilir. Dolasıyla bu konuşmaların kendi düşünceleri olarak Başbakan Davutoğlu'na doğrudan iletmesi, hükümetimize zaman zaman Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda da toplantılar yaptığımıza göre hükümetimize yöneltmesi mümkündür. Ama kendi düşüncelerini ekran önünde bir eleştiri...Ben şahsen hükümetimiz adına değil ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğimiz için onun yıpranabileceği düşüncesiyle buna elbette uygun görmediğimi ifade etmek zorundayım" dedi.

"BUNU UYGULAMAKTA KARARLIYIZ"
Arınç, "İzleme Komitesi'ne ihtiyaç olduğunu ve bunun faydalı olabileceğini düşünüyoruz hükümet olarak ve bunu uygulamakta kararlıyız. Sadece bu değil, bunun arkasından çok daha önemli yenilikler gelecektir ve biz buna da hazırız . Bu konuyu da çözüm süreci içinde yer alan aktörlerle dürüst ve bire bir ilişkilerimizi götürmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.