Ak Saray'ın ısınma maliyeti ile Bayburt ısıtılabiliyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ak Saray'ın ısınma maliyetiyle ilgili bir açıklamada bulundu. Mimarlar Odası tarafından yapılan açıklamada Ak Saray'ın ısınma maliyetiyle Bayburt'un bir sezon ısıtılabileceği belirtildi.

DHA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ak Saray'ın ısınma maliyetini açıkladı.

Günlük 12 saat ısıtma üzerinden yapılan hesaba göre 6 aylık ısınma maliyeti 10 milyon lirayı bulduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ak Saray büyüklüğünde bir binanın 12 saatte ısıtılamayacağını belirterek gerçek rakamın daha yüksek olabileceğini söyledi.

Ak Saray'ın sezonluk ısınma maliyetinin 8 bin 333 haneye eşit olduğunu söyleyen Candan, kış ayında üşüyen pek çok evsiz varken, Ak Saray'ın sadece sıcak suyuna yapılan maliyetin bile aylık 166 bin olduğunun altını çizdi.

Sözlerine devam eden Candan "Bayburt’un yüzde yirmisinin doğalgaz kullandığını düşünürsek sadece bir kışta Bayburt ilini tamamıyla ısıtmaya yeter. Kaçak Saray’sa vergilerimizin harcandığını, şatafat ve israf gözler önünde duruyor.”  diyerek harcamanın büyüklüğüne dikkat çekti.