TKP'den Ortaköy'de iş cinayetine tepki: Rant ve kâr için işçilerin canı yok sayılamaz!

Ortaköy'deki inşaat alanında çökme sonucu denize düşen bir işçi boğularak hayatını kaybetti. TKP, iş cinayetinin yaşandığı şantiye önünden seslendi.

Haber Merkezi

İstanbul Beşiktaş'taki Ortaköy sahilinde, fore kazık uygulaması yapılan iskele şantiyesinde çökme meydana gelmesi sonucu 2 işçi denize düştü.

İşçilerden biri kurtarılırken, diğeri boğularak hayatını kaybetti.

Türkiye Komünist Partisi Beşiktaş İlçe Örgütü ve Patronların Ensesindeyiz, Ortaköy'de iş cinayetinin yaşandığı şantiye önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Gerekli iş güvenliği önlemlerinin ''maliyet'' gerekçe gösterilerek alınmadığını belirten açıklamada "Yaşanan iş cinayeti işçilerin yaşamını vahşi bir şekilde, kâr uğruna riske atan sermayenin hırslarının bir yansımasıdır. Her gün inşaatlardan, madenlerden ölüm haberi geliyor. Çünkü patronlar kâr etmek istiyor. Gerekli önlemleri almıyorlar çünkü maliyeti var" denildi.

Yaşanan olayda belediyelerin payına da şu sözlerle dikkat çekildi:

"Yarın kapılarımızı çalıp bizden oy isteyecekler, 'yaşanabilir bir İstanbul', 'güzel gelecek' diyecekler ama biz ölmeye devam edeceğiz. Utanmayacaklar, öldürdükleri işçinin hesabını vermeden bizden oy isteyecekler. Bu düzen değişmek zorunda, işçiler patronları alaşağı etmek zorunda. Eğer burası belediyenin ise o zaman müteahhitler belediyelerin başına çöreklenmekten vazgeçmek zorunda."