Ligleri kim başlatacak? Herkes kendi sahasında top çeviriyor…

‘Normalleşme’ açıklamalarının art arda geldiği günlerde TFF Başkanı ile Sağlık Bakanı arasında ligler konusunda top çevrilmeye devam ediyor. Federasyon Başkanı karar için Bakanlığı işaret ederken, Fahrettin Koca ise ‘sorumluluk TFF’de diyor. Yetki kimde, kararı kim verecek hâlâ belirsizliğini korurken, herkes olası vakalar için şimdiden kendini kurtarma derdinde.

Haber Merkezi

Salgının seyrinde görülen ilk düşüşün ardından futbol da “normalleşme” tartışmalarından payını aldı.

Kulüplerin büyük bölümü “gelirlerde düşüş” nedeniyle liglerin oynanmasını talep ederken, bu konuda yapılan toplantıların ardından TFF Başkanı ile Sağlık Bakanı arasında bir toplantı gerçekleşti.

Toplantının ardından açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “TFF Başkanı Nihat Özdemir'le bugün bir görüşme yaptık. Liglerin devamının federasyonun kendi iradesiyle alacağı bir karar olduğunu belirttik” dedi.

Özdemir’den Koca’ya: Kendi başımıza karar almak istemiyoruz

Bakan Koca’nın sorumluluğu TFF’ye atan bu mesajının görüşmenin de odak noktası olduğu anlaşılırken, bu açıklamadan bir gün sonra TFF Başkanı Nihat Özdemir’den “Sağlık Bakanlığına müracaat yaparak ligleri başlatmak istiyoruz. Ana hedefimiz sağlık. Ankaragücü’nde bir virüs vakası yaşandı, bütün yol haritamızı Sağlık Bakanlığımız, Bilim Kurulumuzun kararıyla belirleyeceğiz. Kendi başımıza karar alarak devam etmek istemiyoruz” açıklaması geldi.

Özdemir aynı açıklamada liglere “şimdilik” şerhi düşerek 12 Haziran’da başlamak istediklerini açıkladı ve topu yine Sağlık Bakanlığı’na attı.

Koca’dan Özdemir’e: Herhangi bir katkıda bulunmak istemiyoruz

Özdemir’in ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Koca ise topu yine Özdemir’e ve TFF’ye atarak, “TFF özgür iradesiyle karar aldı. Herhangi bir katkıda bulunmak istemediğimizi de iletmiştik. Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nindir. Bakanlık ve Bilim Kurulu olarak bizim herhangi bir öneri yaklaşımımız söz konusu değildir. Hala aynı noktadayız” dedi.

Ne oluyor?

Liglerin salgının başladığı günlerde hemen ertelenmemesi, bir hafta daha seyircisiz oynanmasının ardından bazı futbolcular, kulüp yöneticileri ve teknik kadrodan isimlerde vakalar görülürken, bu olayın sorumluluğunu kimse üstüne almamıştı.

Temasın ana unsur olduğu futbolda liglerin Haziran ayında yeniden başlaması ve olası yaygın vaka durumunda da kimse bu işin sorumluluğunu üstlenmek istemiyor.

Hem Sağlık Bakanlığı hem de TFF topu birbirine atarken, 12 Haziran’da başlayacak ligler için soru işaretleri sürüyor.

Sağlık Bakanı'nın "Herhangi bir katkıda bulunmak istemediğimizi de iletmiştik. Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nindir" sözleri sürecin tamamını özetliyor...