Anastasiadis ayağının tozuyla NATO'culuğa başladı!

Kıbrıs'ta tapılan başkanlık seçimlerinin galibi muhafazakar Nikos Anastasiadis'in ilk icraatı NATO'ya üyelik olacak.

Kıbrıs Haber Ajansı'nın haberine göre, Kıbrıs'ta yapılan başkanlık seçimlerinin nihai sonucunun açıklamasının ardından Lefkoşa'da özel bir tören sırasında konuşan yeni Başkan Nikos Anastasiadis, Kıbrsı'ın istikrarlı ve kalkınan bir ekonomiye sahip olması için çalışacağını kaydetti.

Yeni hükümetinin Avrupalı ortaklarıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’ne verilecek mali yardım hakkında imzalanacak olan anlaşmanın tamamlanması amacıyla kararlılıkla görüşeceğini söyleyen Anastasiadis, yönetim ve ekonomi alanlarında yeni bir reform programı uygulanacağını ve büyük zorluluklara karşı Avrupa'dan gelecek yardım için Kıbrıs’ın kendi yükümlülüklerini yerine getirmeye çalışacağını söyledi.

İlk iş NATO'ya başvuru
Konuşmasında, Kıbrıs’ın Avrupa’ya ait olduğunu söyleyen Anastasiades, “Kıbrıs hükümeti Kıbrıs’ın Avrupa ve uluslararası alanda kendi itibarını kazanacağını ve yeni hükümetin ilk önceliklerden birinin Barış İçin Ortaklık (NATO)’a başvurması olduğunu” söyledi.

Anastasiades, yeni hükümetin yürüteceği dış politikada ise tüm ülkelerle yakın işbirliği içinde olmaya çalışacağını ancak önceliğin Kıbrıs ve Yunanistan ilişkilerinin daha da güçlenmesi olduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklere de barış mesajı gönderen Anastasiadis, “Kıbrıs sorununa çözümün bulunması için herkesin yardımının önemli olduğunu ve özellikle Avrupa Birliği ve diğer dost ülkelerin bu konuda oynayacağı önemli role” işaret etti.

(soL- Dış Haberler)