Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtan faşist milletvekiline tepki

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AP oturumunda Türk bayrağını yırtan eski Altın Şafak üyesi milletvekili Lagos'a tepki gösterdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyen Amor, 'aşırı sağcı İslamofobik söylemin Brüksel'de yeri yok' diye yazdı.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AP oturumunda Türk bayrağını yırtan eski Altın Şafak partili, Yunanistan'ın bağımsız milletvekili Ioannis Lagos'a tepki gösterdi.

Twitter'dan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyerek yaptığı paylaşımda, Lagos'a tepki gösteren Sanchez Amor, Türkiye'nin AB'ye aday ülke olduğunu belirtti ve "İlişkilerimiz halihazırda çok iyi olmayabilir. Ancak hiçbir şey, AP oturumunda bu üzücü bayrak yırtma eylemini haklı kılamaz. Alışılagelmiş aşırı sağcı İslamofobik söylemin Brüksel'de yeri yok" diye yazdı.

Mevlüt Çavuşoğlu ise Twitter'dan yaptığı açıklamada "Şanlı bayrağımıza uzanan elleri nasıl kırdığımızı, denize nasıl döktüğümüzü en iyi bu ırkçı kafalar bilir. Avrupa’nın şımarık, ırkçı çocukları hadlerini bilsin. Avrupa İslam karşıtlığı ve ırkçılığa artık dur demeli" dedi. Çavuşoğlu "AP’nin de bu palyaço hakkında gerekeni yapmasını bekliyoruz" diye yazdı.

Brüksel'deki AP Genel Kurulunun "Yunan Adalarında İnsani Durum" başlıklı oturumunda, bölgedeki göçmenlerin durumu ele alınırken, Yunanistan'ın faşist Altın Şafak Partisi'nin eski üyesi bağımsız milletvekili Lagos, "Bir tarafta da Türkiye var, her istediğini yapabiliyor. Ülkemize akın akın göçmen geliyor. İşte bu Türk bayrağı, bununla ne yapılır, yırtıp atılır. Artık buna bir son vermeliyiz" demişti. Lagos ardından kağıttan yapılmış Türk bayrağını yırtmıştı. Oturumun yöneticisi itidal çağrısında bulunarak, bu tür davranışlara müsaade etmeyeceğini söylemişti.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİNDEN KINAMA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, aşırı sağcı milletvekilinin Türk bayrağının kağıt kopyasını yırtması üzerine "Yunanistan, ulusal bir sembolü ve bu durumda Türkiye'nin ulusal sembolüne yönelik her türlü aşağılama eylemlerini kınamaktadır." açıklamasında bulundu.

Açıklamada "Neo-nazilerin kabul edilmez davranışları Avrupa'nın ve Yunanistan'ın geleneklerini ve anayasasını çiğneyerek Altın Şafak'ın yıkıcı faaliyetlerinin kendilerince reklamı olarak yapılmıştır" ifadeleri kullanılırken "neo-Naziler sadece kendilerini temsil ediyor.' sözleri vurgulandı.