"Ya Islah ya İmha" Operasyonu

Yılbaşından bu yana, yani son bir hafta i&ccedilinde AKP eliyle bir b&uumly&uumlk operasyona başlandı.

Operasyonun ilk adımı resm&icirc devlet televizyonu TRT'nin, yılın ilk g&uumln&uuml K&uumlrt&ccedile yayına başlaması oldu. Ama aynı g&uumlnlerde DTP milletvekillerinin Meclis k&uumlrs&uumls&uumlnde s&oumlyledikleri K&uumlrt&ccedile s&oumlzler, zabıtlara &quotbaşka bir dil&quot olarak ge&ccedilti. Daha &oumlnce &quotbilinmeyen bir dil&quotdi K&uumlrt&ccedile'nin adı, şimdi &quotbaşka bir dil&quot oldu.

Bu arada dağlara yağdırılan bombaların eşliğinde K&uumlrt&ccedile televizyonun yayına ge&ccedilmesinin hemen ardından T&uumlrkiye'nin iki b&uumly&uumlk &uumlniversitesi &quotK&uumlrt Dili ve Edebiyatı&quot b&oumll&uumlm&uuml a&ccedilma kararı aldı.

Ermenice yayın hazırlıkları yaptığı s&oumlylenen TRT, aynı zamanda Alevilere y&oumlnelik de &oumlzel yayınlara başladı.

&Oumlnceki g&uumln, bakanlar kurulu toplanarak sanki koca N&acirczım'ın buna ihtiyacı varmış gibi, tekrar T&uumlrk vatandaşlığına kabul edilmesi kararı aldı.

D&uumln sabah ise Ergenekon adıyla y&uumlr&uumlt&uumllen operasyonların bilmem ka&ccedilıncı dalgasında &ccediloğu eski ve h&acircl&acirc g&oumlrevde olan y&uumlksek r&uumltbeli askerden oluşan 40'a yakın insan g&oumlzaltına alındı.

G&oumlzaltına alınanlar arasında, kitapları, yazıları ve konuşmaları nedeniyle nezarethane ve hapishanelere hi&ccedil de yabancı olmayan, 12 Eyl&uumll'&uumln faşist savcıları tarafından &quotşeytana pabucunu ters giydirecek kadar zeki&quot olması bile su&ccedil sayılan ve AKP iktidarının en b&uumly&uumlk ve etkili muhaliflerinden Prof. Dr. Yal&ccedilın K&uuml&ccedil&uumlk de var. (Ergenekon savcısı Zekeriya &Oumlz, Yal&ccedilın Hoca'yı g&oumlzaltına aldırdığı i&ccedilin &ccedilok pişman olmakta gecikmeyecektir. Şimdi alaylı bir hukuk&ccedilu olarak y&uumlzy&uumlze hukuk dersi verme fırsatını bulduğu i&ccedilin Yal&ccedilın Hoca bu işten memnun bile olmuştur.)

Kısaca, 2009 yılına AKP eliyle y&uumlr&uumlt&uumllen ve tek başına bir se&ccedilim yatırımı olarak değerlendirilemeyecek kadar geniş kapsamlı bir operasyonla girmiş bulunuyoruz. Muhalefetin her kesimine hitap edecek ama yasal zemini hazırlanmamış, anayasal g&uumlvenceye kavuşmamış ge&ccedilici birtakım adımlarla g&oumlz boyama ile şiddet kullanarak imha etme ve yıldırma taktiklerinin i&ccedili&ccedile
uygulandığı bir operasyondan s&oumlz ediyoruz. Muhalefet ya ıslah ya imha ikilemi arasına sıkıştırılarak yok edilmek isteniyor. Hepimizi zorlu bir m&uumlcadele yılı bekliyor. Politik ufkun a&ccedilıklığına taktik zenginliği ve vaktinde m&uumldahale g&uumlc&uuml eşlik etmek durumunda. Yoksa &ccedilok ge&ccedil kalınmış olacak&hellip