Şarap çanağı...

Kod adı “büyüğümüz” olan Başbakan Bay Tayyip’in “emir ve talimatları ile halkın haber alma özgürlüğünü “taciz eden” iki Fatih’ten birinin “eşek” olduğu ortaya çıktı.

Saklısı gizlisi,yalanı dolanı yok herkes duydu. Bir Fatih’in öteki Fatih’le yaptığı “telefon muhaveresinde” Fatih’lerden biri, kendi özgür iradesiyle açık seçik “eşeklik bende” dedi.

Gücü özgürlüğünde olan HaberTürk gazetesi yönetim kurulu üyesi kendi deyişiyle eşek Fatih, gücü özgürlüğünde olan HaberTürk gazetesinin genel yayın yönetmeni eşek olmayan Fatih’e “başbakanın sağlık reformu haberini beğenmediğini” anlatırken çok kötü konuştuğunu söyledi.

“Eşeklik bende” diyen Fatih “eşekten düşmüşe” benzeyen Fatih’e Başbakanın beğenmediği haberin yapılmasında emeği geçenlerin ekmeğiyle nasıl oynadığını anlatırken Hitler zulmünün meyvesi “kapoları” anımsattı:

“-Editör, haberi yapan üç kişi ve sayfa sekreteri toptan gitti, bilgin olsun”

Eşekten düşmüşe benzeyen Fatih, eşeklik bende diyen Fatih’e “beş çalışma arkadaşının nereye gittiğini” bile soramadı.

İŞARET FİŞEĞİ
Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi’nde sekiz yargıcı görevden alma operasyonu kuşku veriyor. Zamanlama ilginç. Yargıyı yürütmeye bağlayan hukuk devletini yıkma operasyonu belli ki, son vuruşlara yöneldi. Sırada seçim hukukuna el koyma var. Sekiz yargıcın görevden alınması aslında olası seçim hilelerinin işaret fişeği. İlk uyarı.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi adli haberleşmeyi sağlayan UYAP’ı yaratan yaşatan ve geliştiren çok önemli bir birim. Kim farkında bilmiyorum ama UYAP yargıç gözetimde yapılan seçimlerde sonuçların aktarıldığı, merkeze taşındığı çok önemli bir araç.

İktidardaki akepe sıralarından Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan “dördüncü imamın” Türkiye’nin en büyük yolsuzluk ve rüşvet olayını örtmek için yaptıkları, yapacaklarının ölçüsü olmalı. HSYK’ yı sekreter düzeyine indirgeyen eşref-i mahlukatın seçim hilesi örgütlediğini düşünmek yanlış olmaz. Olmaz çünkü Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Çam’ın veda mesajının satır aralarında kurtuluş savaşını vurgulayan uyarılar var.

ŞEHRİYE ÇORBASI
Korkutucu olan aldırmazlık-umursamazlık oranı.”Ananı da al git..” diye küfreden devlet ve siyaset adamı “bu milletin a…’na koyacağız..” diyen salma saldığı müteahhidini savunuyorsa terbiye şehriye çorbasının tarifinde kalır. Aldırmazlar umursamazlar ülkesinin yakın geleceğinde annemize küfredenlere “babamızın da şarap çanağı olduğunun” hatırlatılacağı günler yakındır.

Dün “Gördünüz kasetlerde neler olduğunu, buna özel hayat diyorlar, ne özeli, bu geneldir genel, genel ahlaksızlıktır. Eşini aldatanları mağdur olarak göremeyiz” diyerek oy devşiren başbakan, bugün kaset sırasının kendisine geldiğini anladığında tornistan yapıyor:

“Sayın Baykal ile ilgili o çirkin görüntüleri sergileyen de bu paralel yapıydı. Ulaştırma bakanıma dedim ki, bunu hemen anında durdurun. Talimatı verdim ve hemen o yayın anında yarım saat içinde durduruldu.”

Ya bu nasıl başbakandır diye soracağız ya da bu başbakanın saadet zincirini sorgulayacağız.