Ankara Katliamı: Neler oldu, kimler ne dedi?

Ülke tarihinin en kanlı katliamı olarak kayıtlara geçen Ankara Katliamı'nın şoku hala sürerken, bu kan denizi büyük bir kırılmaya da işaret ediyor.

Haber Merkezi

"Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış Emek Demokrasi" sloganıyla 10 Ekim sabahında Ankara'da buluşan binlerce yurttaşa yapılan bombalı saldırı ülke tarihindeki en büyük katliam olarak kayıtlara geçti. Şimdiye kadar 100'ün üzerinde yurttaşın hayatını kaybettiği açıklanırken 507 yurttaş da katliamda yaralandı. Kayıp sayısı her geçen gün artarken katliam sonrasında yaşanan tüm gelişmeleri, açıklamaları ve eylemleri derledik:

10 EKİM ANKARA KATLİAMI...

Sabah erken saatlerde Ankara Gar'ı önünde toplanan yurttaşlara yapılan saldırı bir anda ülke gündemi sarstı, geçen her dakika katliamın büyüklüğünü ortaya koydu:

Patlamadan hemen önce amatör kameralara yansıyan bir görüntü acıyı daha da katladı: Bu meydan kanlı meydan!

Saldırının hemen sonrasında konuşan AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve AKP'li gazeteci Tezcan skandal açıklamalar yaptı:

Saldırı sonrarı görgü tanıklarının ortak ifadesi, polislerin saldırıları ve ambulansların geç gelişi oldu:


GÜLEN BAKAN VE KOVULUŞ

Katliam sonrasında patlamanın olduğu alana gitmek isteyen 3 bakan halkın yoğun tepkisi sonrası bölgeden ayrılmak zorunda kalırken yaptıkları basın toplantısı da bir utanç olarak kayıtlarda yerini aldı. "Güvenlik açığı yok" diyen Bakanlar, istifa sorusuna "gülümseyerek" yanıt verdi:


IŞİD BAĞLANTISI

AKP'nin çetelere sınırları açması sonrası Türkiye'de cirit atan ve katliamın ardından bir numaralı şüpheli olan IŞİD'e yakın kaynaklardan yapılan açıklamalar dikkat çekti. Öte yandan ilk bulgularında IŞİD'i işaret ettiği belirtildi:

KATLİAM PROTESTOLARI

Katliamın ardından ülkenin birçok noktasında protesto eylemleri gerçekleşti, 12-13 Ekim tarihlerinde ise grev ve boykot kararları alındı.

YANDAŞ MEDYA BİLDİĞİNİZ GİBİ

AKP'nin havuz medyası ise katliamın hemen sonrasında ilk iş olarak eylemcileri suçlarken sonrasında ise hedef olarak HDP ve Suriye seçildi:

AKP, CHP, MHP VE HDP'DEN AÇIKLAMALAR

Katliamın ardından Meclis'teki partilerin yaptıkları açıklamalar ve sadece yazılı bir açıklama yapmakla yetinen Erdoğan'ın sözleri şöyle:

KANLA TERBİYE EDEMEYECEKLER

Katliamın hemen sonrasında bir köşe yazısı kaleme alan Komünist Parti MK üyesi Kemal Okuyan "Kanla terbiye edemeyecekler" derken, bir başka KP MK üyesi Aydemir Güler ise "Yeni durum, yeni dizilim" dedi.