Ankara'daki katliamın görgü tanığı: Polisler ambulansın geçişine izin vermedi

Ankara'da yaşanan ve en az 95 kişinin hayatını kaybettiği katliamın görgü tanığı SES Bursa Şubesi Hukuk Sekreteri Orhan Antepli soL'a konuştu.

Ercan Bekçi

Ankara'da dün gerçekleşen bombalı saldırının görgü tanıklarından Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)  Bursa Şubesi Hukuk Sekreteri Orhan Antepli soL'a yaptığı açıklamada 2. patlamanın ardından olay yerine gelen ambulansların polislerce engellendiğini söyledi.

HİÇ POLİS GÖRMEDİK
Katliamın öncesini ve sonrasını da anlatan Antepli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

SES olarak belediye otoparkından alana doğru yürüeye başladık. 2 kilometrelik yol boyunca hiç polis görmedik. Biz birinci patlamanın yaşandığı yerin önünden geçeli 15 dakika olmuştu. Ardından patlama oldu. İnsanlar panik haldeydi. Benim ikinci patlamanın olduğu yere yüzüm dönüktü. İkinci patlamanın olduğu yerle aramızda 15 metre vardı. Patlama olduktan sonra yanımdaki bir kişinin montunda 1'er cm'lik yaklaşık 100 et parçası vardı.

AMBULANSLAR ENGELLENDİ
Patlamanın ardından yaralılara müdahelede bulunmak için hemen olay yerinde gittiğini söyleyen Antepli "İlk yanına gittiğim bir kadındı. Basınçtan olacak sanırım, nabzı çok azdı ve zayıf nefes alıyordu. Nefesine kanı karışıyordu. Bayrak borularından birini kırıp nefes alabilmesi için kullandım. Ardından yaralıyı kaybettik ve kalp masajı yaptık. Sonra başka bir yaralıya müdahale ederken polis gaz sıkmaya başladı." dedi.

Polisin olay yerine gelen ambulanslara izin vermediğini ifade eden Antepli "İlk patlamanın olduğu yere yaklaşık 20 kişilik bir çevik grubu geldi. Onlar yolu kesti. Ambulansların geldiği yol kesilince insanlar tepki gösterdi. Tepkinin ardından çatışma yaşandı.  5-10 dakika sonra yolun aşağısından 2-3 gaz bombası geldi." şeklinde konuştu.

ÜZERİNDE YEŞİL ÇANTA OLAN ŞÜPHELİ
Yaralıların bulunduğu alana bomba atıldığını söyleyen Antepli, daha sonra sendikadan bir başka arkadaşının şahit olduğu bir olayı anlattı:

SES'ten bir arkadaşım olay yerinden kaçarken üzerinde yeşil çanta bulunan ve garip davranışları olan bir kişiyi görmüş. Şüpheli ağır hareket ediyormuş. Yaklaşık 10 metre sonra polisler silahlarını çekerek bu kişiyi gözaltına almış. 

Antepli, ikinci patlamanın olduğu yerde daha fazla insanın olduğunu belirttiği açıklamasında " İkinci patlamanın olduğu yerde daha fazla ölü vardı, orası daha kalabalıktı. Orada çay ocağı vardı. Alt geçitin duvarı olduğu için yoğunluktan sıkışma vardı." dedi.

İkinci patlamanın olduğu yere yüzü dönük olan Antepli, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu ve yaklaşık 50 metreden kol ve bacak parçalarının düştüğünü sözlerine ekledi.