Demirtaş'tan Davutoğlu'na: Sen kimsin, nesin, bizim Başbakanımız değilsin!

Selahattin Demirtaş, Davutoğlu'na, "Sen kimsin, nesin, bizim Başbakanımız falan değilsin" diye seslendi.

Ankara'da KESK'i ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ileten HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı açıklamada Başbakan Davutoğlu'nu sert bir dille eleştirerek, "Sen kimsin, nesin, bizim Başbakanımız falan değilsin, doğru. Ama bizim bu şeklide anbean, günbegün katilimiz olmana da izin vermeyeceğiz. Bizi bu şekilde tehdit etmenize, boyun eğdirmenize asla izin vermeyeceğiz. Ortada bir çocuk oyunu oynanmıyor. Her gün ölüyoruz. Ölen biziz, asker de biziz, polis de biziz. Kürt de biziz, Türk de biziz" dedi. 

Demirtaş, KESK çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, cenazelerin Ankara'dan toplu halde uğurlanması konusunda çalışma yaptıklarını açıklayarak, "Cenazelerin toplu halde Ankara'dan uğurlanması konusunda bir hazırlığımız olacak. Yaralıların akibeti konusunda da takip konusunda koordinasyonumuz olacak. Tüm bu katliamı gerçekleştiren zihniyetin bu topraklarda halkımız nezdinde bir korku ve panik yaratmasını engelleyecek en güçlü duruşu ortaya koyacağız. Ankara'dan cenazelerimizi kitlesel uğurlayacağız. Ve gittiği her yerde de kitlesel karşılayacağız. Toprağa emanet edeceğiz, Allah'a emanet edeceğiz, ama geri kalanlar olarak da dimdik ayakta duracağız" dedi.

'STAJYER BAŞBAKAN' YORUMU
Başbakan Davutoğlu'nu sert sözlerle eleştiren Demirtaş konuşmasına şöyle devam etti:

Şunu da belirteyim ki, stajyer Başbakan bu akşam bir takım açıklamalar yaptı. Yalanla, yanlışla dolu kendisinin de inanmayacağı bir konuşma yaptı. Her şeyden önce şunu belirteyim ben Selahattin Demirtaş olarak kimseyi tehdit etmedim, etmemde. Sadece birkaç ay içerisinde 150'den fazla arkadaşını bu ve benzeri saldırılarda kaybetmiş biri olarak konuştum ve konuşuyorum, konuşmaya da devam edeceğim. Tek birinin dahi failini yakalamadınız. Ne Suruç'un ne Diyarbakır'ın. Ankara'nın da yakalamayacaksınız. Arkasındaki güçleri ortaya çıkarmayacaksınız. Utanmadan sıkılmadan bir Başbakan olarak 'Suruç katliamının sanığını yakaladık, bunu da Adalete teslim ettik' dediniz bir Başbakan olarak. Bir saat önce söyledin bunu, 'Abdurahman Açıkgöz'ü yakaladık, Adalet'e teslim ettik' diyorsun. Abdurahman Açıkgöz canlı bomba, orada paramparça oldu. Kimi yakaladın nereye teslim ettin. Bütün Türkiye'nin gözünün içine baka baka yalan söyleyen adamdan hayır gelir mi? Bugüne kadar hangi katliamın sonuçlarını, faillerini arkasındaki güçleri ortaya çıkardın. Hangisini yaptınız? Roboski'yi mi yaptınız, Gezi'de öldürdüğünüz çocukların hesabını mı verdiniz?