Muharem İnce'nin adaylığı tehlikeye düştü: Mükerrer imza iddiası

Muharrem İnce'nin topladığı imzalar arasında mükerrer imzalar olduğu iddia edildi. Sorun çözülmezse İnce'nin adaylığı düşebilir.

CHP’de 165 imza ile genel başkanlığa aday olan Muharrem İnce için verilen 165 imzadan 49’unun mükerrer olduğu iddia edildi. İnce'nin adaylığının düşebileceği konuşuluyor.

Bu imzaların geçerli olup olmadığı konusunda nasıl bir karar verileceğine Divan'ın karar vereceği ifade edildi. İnce taraftarları net bir cevap vermese de bu 49 kişinin kürsüye çağrılıp kime destek verdiklerinin sorulmasını istiyor.

Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için de imza verdiği iddia edilen 49 kişi çıkarılırsa, İnce gerekli 127 imzayı toplayamayarak 115 imzada kalmış olacak.

GÜRSEL TEKİN: SORUN AŞILIR

Gürsel Tekin, mükerrer imza iddiasıyla ilgili olarak şöyle konuştu: "Aşılır. Aşılmayacak şey değil. Çoklu adaylarda zaman zaman bilerek ya da bilmeyerek imza verilebiliyor. Bu isimlere hangi ismi seçtiği sorulacak. Sayın Genel Başkan'ı da tanıyorum. Büyük ihtimalle sorun çözülecek."

KILIÇDAROĞLU: 49 MÜKERRER İMZA İNCE'YE YAZILSIN 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, mükerrer 49 imzanın kendi imza listesinden silinip Muharrem İnce'ye yazılmasını istediği öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi sonrası, krizin çözüldüğü belirtildi.