Güne soL'dan bakın: 17 Mart 2024

Dünyada ve Türkiye’de bugün neler oldu? Neler konuşuldu? Günün önemli gelişmeleri ve soL’un özel içerikleri her akşam soL Haber'de.

Haber Merkezi

Kamu görevlilerine sandık görevi dayatması: Sağlık raporu almaları kısıtlandı

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde sandık görevi istemeyen kamu görevlilerinin sağlık raporu alması kısıtlandı.

Almanya’da iki ülkenin ortak ürünü: 'DAVA'

Her iki tarafın el birliğiyle besleyip, semirttiği gericilik yuvaları, Türkiye’deki tarikatların neredeyse tümünün uzantıları Almanya’da öylesine geniş ve derin örgütlendiler ki...

Eskişehir Halk Sahnesi'nden 'Değil': Oğlu madende çalışan bir babanın kaza günü yaşadıkları...

Eskişehir Halk Sahnesi madenci üçlemesinden 'Değil' oyununu İstanbul NHKM'de sahneledi. Erkal Umut ve Latif Tiftikçi'yle oyun üzerine söyleştik.

Geniş kapsamlı araştırma: Aşı Covid’in yol açtığı kalp rahatsızlığı ve pıhtı riskini düşürüyor

20 milyondan fazla kişiyle yapılan araştırmanın sonuçları Covid-19 aşısının virüse bağlı kalp damar sistemi hastalıkları riskini önemli ölçüde düşürdüğünü ortaya koydu.

Orhan Gökdemir: Projemiz açık, el koyacağız, yıkacağız, yeniden kuracağız

TKP İstanbul BB adayı, sanatçı ve aydınlarla buluştu. Soruları yanıtlayan Gökdemir, ‘Paris’te işçiler kenti ele geçirdiklerinde ilk işleri el koymaktı, biz de aynısını yapacağız’ dedi.

Hatırlamak ve devam etmek için bir ayraç: Kaplumbağalar Ölmesin

Öykücülüğümüzde bugünü geçmişten gelen bir süreklilik içinde kavrayıp onu değiştirme arzusunu yüklenen metinlerin sayısı artıyor. Erkan Karaaslan’ın Kaplumbağalar Ölmesin'i de bunlardan biri...

Agrobay işçileri İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlatıyor

Agrobay Seracılık’ta çalışırken sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan işçiler, İzmir’den Ankara’ya yürüyüşlerine yarın başlıyor.

TKP’nin Ankara adayları gazetecilerle buluştu: 'Bu tabloya meydan okuyoruz'

16 bin lirayı geçen açlık sınırını ve Koç Holding'in 54,5 milyarlık cirosunu hatırlatan Arikan "TKP tam da bu tabloya meydan okumak ve üstünü örtenlerle kavga etmek için bu seçimlere giriyor" dedi.

TKP'den Gebze'de halk buluşması: 'İlkelerinizi bir kez satarsanız dikiş tutturamazsınız'

Kocaeli'ni Gebze ilçesinde TKP tarafından düzenlenen halk buluşmasına yüzlerce yurttaş katıldı. Buluşmaya TKP Genel Sekreteri Okuyan ve TKP adayları da katıldı.

TKP'den Keçiören'de buluşma: 'Komünistlerin kazandığı her yerde rant çeteleri üzülecek'

TKP'nin Ankara'nın Keçiören ilçesinde gerçekleştirdiği seçim buluşmasına yüzlerce Keçiörenli yurttaş katıldı. Buluşmada, ABB Başkan adayı Arikan ve Keçiören Belediye Başkan adayı Şahin konuştu.