Patronların zorbalığı: Tekno Maccaferri'de jandarma gücüyle grev kırıcılığı!

Düzce’de kurulu bulunan Tekno Maccaferri'de Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin 31 Temmuz 2017'den bu yana sürdürdüğü yasal grev, bugün patronlar tarafından jandarma gücüyle kırılmak istendi. Patronlar Ağustos ayında da grev kırıcılığı girişiminde bulunmuştu.

Haber Merkezi

Düzce’de kurulu bulunan Tekno Maccaferri'de Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin 31 Temmuz 2017'den bu yana sürdürdüğü yasal grev, ikinci kez kırılmak istendi.

Yasaya göre grevdeki fabrikadan dışarıya hiçbir şekilde yarı mamul, makine, alet ve edevat çıkarılmaması gerekirken, bugün kolluk kuvvetleri gözetiminde dışarıya bu mallar çıkarılmak istendi ve grevci işçiler darp edildi.  

Sendika üyesi işçiler Tekno Maccaferri’de 43 gündür yasalara büyük bir titizlikle uyarak grev haklarını kullanıyorlar. Ancak başından bu yana patronlar, yasa tanımadan hareket ediyor. Grev başlamadan kısa bir süre önce, Ankara ofisinde çalışan sayısını SGK kayıtları üzerinde arttırarak talep ettiği yasa dışı grev oylaması, sendikanın çabası sonucunda boşa düşürülmüştü.

Bugün ise yasaya aykırı olarak, grevdeki iş yerinden yarı mamul ve makine ekipmanları dışarıya çıkarılmak istendi. Grevdeki işçiler patronların bu yasa dışı girişimine bedenleriyle set oluşturarak engel olmaya çalıştı. Ancak işçiler darp edildi.

Patronların yasa dışı girişimi, fabrikanın önüne gelen yükleme kamyonlarına eşlik eden jandarmanın gözü önünde gerçekleşti. Grev gözcüsü işçilerin itirazlarına karşın, valiliğin oluru ve savcılığın sözlü talimatı doğrultusunda işlemin yapıldığı söylendi.

AĞUSTOS'TA DA GREV KIRICILIĞI GİRİŞİMİNDE BULUNULMUŞTU

Tekno Macferri'de benzer bir grev kırıcılığı Ağustos ayında da yapılmak istenmişti.