Birleşik Metal-İş'ten Tekno Maccaferri açıklaması: Grevimizi kıramayacaksınız!

Düzce Tekno Maccaferri'de devam eden greve Valilik oluru, savcılık talimatı ve jandarma gözetiminde grev kırıcılığı yapıldı. Grev gözcüleri gözaltına alındığı sırada fabrika malları dışarı çıkarıldı.

Haber Merkezi

Tekno Maccaferi'de devam eden grevin engellenmeye çalışılması üzerine, Birleşik Metal İş Sendikası bir açıklamaya yayınladı. 

Birleşik Metal İş Sendikası grev kırıcılığına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

Düzce’de kurulu Tekno Maccaferri işyerinde sendikamız üyesi işçilerin 31 Temmuz 2017 tarihinden buyana sürdürdüğü yasal grev bugün akıllara durgunluk veren bir saldırıyla karşı karşıya kaldı.
Yasaya göre, grevdeki fabrikadan dışarıya hiçbir şekilde yarı mamül, makine, alet ve edevat çıkarılmaması gerekirken, bugün kolluk kuvvetleri gözetiminde dışarıya bu mallar çıkarıldı. 
Sendikamız üyesi işçiler Tekno Maccaferri ‘de 25 gündür yasalara büyük bir titizlikle uyarak grev haklarını kullanıyorlar. Ancak başından buyana işveren yasa tanımadan hareket etmeye devam ediyor. Grev başlamadan kısa bir süre önce Ankara ofisinde çalışan sayısını SGK kayıtları üzerinde arttırarak talep ettiği yasadışı grev oylaması sendikamızın çabası sonucunda boşa düşürülmüştü. Bugün ise grevdeki işyerinden yasaya aykırı olarak yarı mamül ve makine ekipmanları dışarıya çıkarıldı. Üstelik bu kanunsuzluk fabrikanın önüne gelen yükleme kamyonlarına eşlik eden Jandarmanın gözetiminde yapıldı. Grev gözcüsü işçilerin itirazlarına karşı malların Valiliğin oluru ve savcılığın sözlü talimatı doğrultusunda işlemin yapıldığı söylendi. Bunun yasadışı olduğunu belirten grev gözcüleri alıkonuldu. Mallar zorla dışarıya çıkarıldıktan sonra serbest bırakıldı. 
Artık işçilerin grev halkına yönelik yapılan yasa dışı müdahalelere söyleyecek söz bulamıyoruz. Kararlılığımızı tekrar etmekten başka sözümüz yok. Grevimizi kıramayacaksınız.

Toplu sözleşme sürecinde, işçilerin talepleri Tekno Maccaferri tarafından dikkate alınmayınca, işçiler 31 Temmuz 2017 tarihinde greve gitme kararı almıştı.