Tekno Maccaferri'de devlet eliyle grev kırıcılığı yapıldı

31 Mart'tan bu yana grevin devam ettiği Tekno Maccaferri'de, devlet eliyle grev kırıcılığı yapıldı. Jandarma grev gözcülerini alıkoydu, fabrikadaki yarı mamul mallar dışarı çıkarıldı.

Haber Merkezi

Tekno Maccaferri'de Mart ayında başlatılan toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, işçiler greve gitme kararı almış, 31 Temmuz'da greve başlanmıştı.

Düzce’de üretim yeri ve Ankara’da da bir ofisi bulunan, metal sektöründe çelik tel üretimi yapan Tekno Maccaferri, toplu iş sözleşmesinde işçilerin taleplerini kabul etmemişti.

31 Temmuz'dan bu yana devam eden grevde, bugün devlet eliyle grev kırıcılığı yapıldı.

Yasaya aykırı şekilde yarı mamül mallar ve makinalar dışarıya çıkarılırken, Jandarma grev gözcülerini alıkoydu.

Mallar çıkarılmasının ardından, grev gözcüleri serbest bırakıldı.

Öte yandan Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ, işçilere yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu ve ayrılmaları gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası İl Temsilcisi Telat Çelik ve işçiler kamyonların çıkış yapacağı kapıdan ayrılmayınca, jandarma ekipleri işçileri gözaltına aldı. İşçiler ile birlikte Birleşik Metal-İş Sendikası İl Temsilcisi Telat Çelik de gözaltına alındı. İşçiler ifadeleri alınmak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

O görüntüler şöyle;