Fransız siyasetçilerin ABD saldırısına tepkisi ne oldu?

ABD'nin Suriye'ye saldırısının ardından, Fransa'da kimi siyasetçiler saldırıya destek açıklamaları yaptı. Kimi siyasetçilerse saldırıdan dolayı ABD ve AB yöneticilerini suçladı.

Dış Haberler

Seçimlerin yaklaştığı Fransa'da, cumhurbaşkanı adayları ABD'nin Suriye'ye saldırması sonrası çeşitli açıklamalarda bulundu.

Saldırıya karşı çıkan Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen: ''Irak'a müdahale edenler gibi faciayla sonuçlanacak'' dedi. Le Pen, ABD Başkanı Donald Trump'ın "hatalı davrandığını" söyledi.

"Merkezci" aday Emmanuel Macron, saldırıyı desteklerken, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın "Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını" savundu.

Macron, ABD'nin saldırsının "Suriye'de barışı sağlayacağını" öne sürdü.

Hakkındaki yolsuzluk suçlamalarının ardından gözden düşen sağcı aday François Fillon ise, "kimyasal saldırı yapıldığı bahanesiyle Suriye'ye müdahale olmaması" gerektiğini söyledi.

Fillon, "Rusya ve İran'la ABD arasında savaşa gidilen bir süreç kabul edilemez" dedi.

"Sol" aday Jean Luc Melenchon ise Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ı suçladı. Melenchon, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Hollande ve Merkel Trump'a istediği zaman istediği yeri bombalayacak gücü verdikleri için tam sorumluluk taşıyor" dedi.

Sosyal demokrat Sosyalist Parti'nin adayı Benoit Hamon ise, ABD saldırısının "normal" olduğunu öne sürerek, "Esad'ın barbarca saldırısından sonra ABD'nin bu tepkiyi vermesi normaldi" dedi.