Le Pen'den Trump'a tepki: Irak'a müdahale edenler gibi faciayla sonuçlanacak

Fransa'da Ulusal Cephe lideri olan Marine Le Pen, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye saldırısını eleştirerek, "Irak'a müdahale edenler gibi faciayla sonuçlanacak" dedi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'a bir dönem yakınlılığı ile bilinen Ulusal Cephe lideri aşırı sağcı Marine Le Pen, Suriye saldırısı sebebiyle Trump'a tepki gösterdi.

Le Pen, ABD'nin Suriye'ye müdahale kararını Twitter'dan eleştirerek, "Trump, Suriye'ye müdahale konusunda hatalı davrandı. Tıpkı geçmişte Irak'a müdahale edenler gibi faciayla sonuçlanacak" dedi.

Bu açıklamasından sonra da bugün Fransa'nın ikinci kanalı olarak kabul edilen France-2 televizyonuna yaptığı açıklamada Trump'ın "ani adımı" nedeniyle "şaşırdığını" söyledi. 

ABD'nin Suriye'de yaptığı saldırının geri tepebileceğini belirten Le Pen "Trump, ABD'nin 'dünya polisi' olamayacağını açıklamıştı ama dün yaptığı tam olarak buydu" dedi.

Le Pen geçmişte Irak ve Libya'ya yapılan askeri müdahaleleri hatırlatarak, bu müdahalelerin cihatçılığın yükselmesine yol açtığını söyledi.