Ülkü Ocakları: Biz saldırmadık, AKP'liler saldırdı

Çanakkale Ülkü Ocakları, dün HDP binasına saldıranların kendileri olmadığını, AKP Gençlik Teşkilatı olduğunu açıkladı.

 

Çanakkale Ülkü Ocakları, dün HDP il binasını taşlayanların ülkücüler olmadığını belirterek, AKP Gençlik Teşkilatı olduğunu ve olaydan sonra bozkurt işareti yaptıklarını ileri sürdü.

CHA'nın haberine göre, Dağlıca'da hayatını kaybeden 16 askerden biri dün Çanakkale'ye getirildi. Cenaze töreninde geçilen güzergah üzerinde bulunan HDP binasına bir grup, taş atarak camlarını kırdı ve tabelasını indirdi. Gece boyunca devam eden olaylar üzerine Çanakkale Ülkü Ocakları Başkanı Selçuk Birer açıklama yaptı.

'PROVOKE ETMEDİK'

Birer, "Milletçe tarifsiz acıları yaşamaya devam ettiğimiz bu sıkıntılı günlerde, şehidimizin cenazesinin Çanakkale ye getirilmesi nedeniyle Çanakkale Ülkü ocakları İl Başkanlığı olarak bugün düzenleyeceğimiz 'Şehitlere Saygı, Teröre Lanet' yürüyüşünü, 9 Eylül 2015 Çarşamba, saat 19.00'a erteledik. Şehidimizin aziz hatırasına saygımızdan yürüyüşümüzü erteleme hassasiyetine sahip olan Ülkü Ocakları, bu akşam Çanakkale'de olan hiçbir olayın ve yürüyüşün içerisinde olmamış ve tarafımızdan düzenlenmeyen hiçbir organizasyona katılmamıştır" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, "Bu akşam öğreniyoruz ki sözde ülkücü, bozkurt işareti yapan bir grup, şehidimizin cenazesi gelirken olaylar çıkarmış ve şerefsizce, alçakça Ülkü Ocaklarımız'ın üzerine iftira atmışlardır. Bu kişiler, AKP Gençlik Teşkilatı ve yan uzantılarında bulunan, duruma göre her türlü el hareketlerini yapan kişilerdir. Görüntüleri de elimizde mevcuttur. Hiçbir Ülkü Ocakları mensubu, olaylara alet olmamış ve şehit cenazesini provoke etmemiştir" denildi.