Plaza Emekçileri'nden 'Abdi İbrahim videosu' açıklaması

Plaza Emekçileri, Abdi İbrahim ilaç işçilerinin tepki çeken "patrona doğumgünü videosu" sonrası açıklama yayınladı. Açıklamada, "Patronumuz düşmanımızdır" denildi.

Haber Merkezi

Plaza Emekçileri, Abdi İbrahim İlaç işçilerinin patron Nezih Barut'a "doğumgünü videosu" ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "​Patronumuza karşı örgütlenmediğimiz her gün o bizi kendisine örgütleyecek. Önce doğum gününü kutlamamızı isteyecek, sonra arabasını yıkamamızı…" denildi.

"Düşmanımız kim biliyoruz" başlıklı açıklama şu şekilde: 

Abdi İbrahim İlaç'ın işçileri çok hayırlı bir iş yaptı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Patronları Nezih Barut için çektikleri video, bu alçalmanın parçası olmayı reddeden bizler için internet durdukça, Youtube açık kaldıkça tarihi bir ibret vesikası olacak.

İşimizi kaybetmekten korktuğumuzda, mobbingden bezdiğimizde, üç kuruş zam için eğilip bükülmek zorunda kaldığımızda, kısacası zayıf yanımız kulağımıza boyun eğmemiz gerektiğini her fısıldadığında açıp izleyeceğiz. Eğilmenin sonunun nereye varabileceğini, insanın ne kadar alçalabileceğini görüp, direncimizi ve öfkemizi bileyeceğiz.

Abdi İbrahim İlaç'ın işçilerinin çektiği video, işçi sınıfını esir almanın en önemli aracı olan patron korkusunun yansımasıdır. Bu korku bir kere baş gösterdi mi, mavi yakalı işçi sendikaya üye olan arkadaşını şefine gammazlar, cuma namazında patronun yanında saf tutmak için birbiriyle itişir, beyaz yakalı işçi de işte böyle parodilere figüran olur.

İster mavi, ister beyaz yakalı olalım, patronumuza karşı örgütlenmediğimiz her gün o bizi kendisine örgütleyecek. Önce doğum gününü kutlamamızı isteyecek, sonra arabasını yıkamamızı… Yalakalık ise hiçbirimizi o kaçınılmaz sondan, bir gün sorgusuz sualsiz kapının önüne konulmaktan kurtarmayacak. 

Onurumuzla çalışmak için örgütlenmekten başka çaremiz yok; patrona değil, patrona karşı! 

Bu yüzden #direnişte'yiz! 

Bugün belki azız, ama çoğalacağız ve örgütleneceğiz. Sermayenin kalesi olan plazaları kanser gibi saracağız. Ve çok yakında, herkesin sezdiği doğruyu ortak sözümüz haline getireceğiz: 

Patronumuz düşmanımızdır!"