Abdi İbrahim çalışanlarından patrona 'kutlama' videosu: Hiçbir şey göründüğü gibi değil

İnternet'te "Abdi İbrahim personelinin Nezih Barut'a doğum günü kutlaması" başlığı ile dolaşıma sokulan ve Abdi İbrahim çalışanları tarafından "gönüllü" çekildiği iddia edilen kutlama videosu ile ilgili paylaşılan bilgiler, patronu memnun etmek için bir grup şirket yöneticisinin şirin görünme çabasından başka bir şey değil.

Haber Merkezi

Abdi-İbrahim ilaç firmasının çalışanları tarafından "gönüllü" olarak çekildiği iddia edilen bir video, internet aleminde kısa süre içinde hızla yayılmaya başladı.

Videoda şirket içerisindeki "statüsüne göre" pek çok çalışanın Abdi İbrahim'in patronu Nezih Barut'un doğum gününü "samimiyet" içerisinde kutlaması ve Barut'un özellikleri arasında olduğu iddia edilen ifadelerin sıralanması ilk saniyelerden devamı daha tuhaf olacak skandal görüntüleri gözler önüne seriyor.

Daha çok mavi yakalı işçilerin toplu olarak görüntülendiği ve "CEO da var temizlikçi de" izlenimi verilen video, başka patronlar ya da şirketin yöneticilerinin bireysel ifadeleriyle süslü bir hal alıyor. 

Patronun doğum günü kutlamasının "tüm" işçiler tarafından çekildiği izleniminin verildiği videoda Barut'a daha yakın yöneticilerin "sınır tanımayan" övgüleri videodaki amacı da ortaya koyuyor. İnternette yapılan küçük bir taramayla videodaki detaylara hatta izleyenlerin yorumlarına kolayca ulaşılırken aralarından bir tanesi ciddi şekilde dikkatleri üzerine çekiyor.

Bir Abdi İbrahim çalışanı olduğu iddia edilen kişi tarafından paylaşılan sosyal medya mesajındaki "Dönem toplantısında verilen molada ekiplerin 5 dakika ayırarak telefonla çekmiş oldukları videoların birleştirilmesi ile hazırlanmış kısa film. Öyle düşündüğünüz gibi mesaiyi asma, işleri savsaklama, şirketin parasını harcama gibi şeyler yok."  ifadeleri, işçilere çalışma saatleri dışında da uygulanan mobingin boyutlarıyla ilgili fikirler veriyor.

Söz konusu videoyla ilgili olarak bir çalışanın sosyal medya üzerinden anlattığı "çekim detayları" ise şu şekilde:

Dönem toplantısında verilen molada ekiplerin 5 dakika ayırarak telefonla çekmiş oldukları videoların birleştirilmesi ile hazırlanmış kısa film. Öyle düşündüğünüz gibi mesaiyi asma, işleri savsaklama, şirketin parasını harcama gibi şeyler yok. Evet üstümüze mail geldi ve böyle bir şey yapıyoruz dendi yaptık, yapmama lüksümüz yoktu. gayet eğlenerek yer aldım, aşırı saçma bi organizasyon olduğunu bile bile, çünkü dalga geçerek yaptım. yalakalık kısmına gelince üstlerimizi bilmem ama en ufak çıkar beklentimiz yoktu beklesen nolcak ' ooo çok duygulandım hepinize % 100 zam' mı diyecekti barut abi? Ama haklı olduğunuz çok nokta var ve o mutfakta şarkı söyleyenlerin genel direktörler, grup direktörleri, medikal direktörler, ik direktorleri, eğitim direktorleri olduğunu öğrenince daha bir içten ................. (nokta nokta, artık size kalmış boşluk kısmı). bakın müdür falan demiyorum he direktör diyorum.
Videoyu izledikten sonra doğrusu utandım, şirkette kendi içimizde dalgalar geçtik falan gerçekten içler acısı, yapmacık ötesi, aşırı samimiyetsiz ve dahası. çünkü olay bizim çektiğimiz videoların samimiyetiyle kalmamış, barut abinin egosunu şişirmeyi amaç edinen bi hal almış. He bir de buna barut abinin teşekkür maili geldi, güler misin ağlar mısın. şöyle ki; kendi deyimi ile çok küçük, mütevazı bir yunan adasında göz yaşları ile izlemiş, aldığı en anlamlı doğum günü hediyesiymiş. Videoyu izledikten sonra kovar diyen arkadaşlar, gördüğünüz üzere hiç de öyle değil. oğluna gelince, videonun en kötü kısmı; barut abi bile kendi oğluna güvenmiyor. nerden mi biliyorum? yine aynı teşekkür mailinde, kendisinden sonra abdi ibrahim ne olur diye kaygılandığını ama videodan sonra kaygı falan kalmadığını bizzat belirtmiştir. Ayrıca videoda emeği olan bir çok arkadaşımız ile daha video barut abiye gelmeden çeşitli sebepler ile (iş yapış, hedef vs. bahaneler) yollar ayrılmıştır. Düşünsene şunun üzerine çeşitli bahanelerle kovuluyorsun, kovulmaktan daha beter koyar insana. adam tövbe eder, imana gelir bir daha dondurma bile yalamam der.