Eski bir çalışandan 'Abdi İbrahim'in skandal videosu sonrası açıklama

"Abdi İbrahim"in büyük tepki çeken "doğum günü" videosuna ilişkin şirketin eski bir çalışanından Ekşi Sözlük üzerinden bir açıklama geldi.

Haber Merkezi

İnternet'te "Abdi İbrahim personelinin Nezih Barut'a doğum günü kutlaması" başlığıyla paylaşılan ve büyük tepki çeken video sonrası eski bir şirket çalışanı Abdi İbrahim'de neler yaşandığına ilişkin paylaşımda bulundu.

Ekşi Sözlük'te yapılan paylaşımın bir bölümünü aynen aktarıyoruz:

haziran basinda sacma toplantilardan birinde (ki sonradan bu toplantinin aslinda amacinin cooook buyuk bir lansman oldugu ortaya cikti) ne icin bu sirkette calistigimizi soran ceo ve patrona gerekli cevabi vermistim tum calisanlar adina :) biz de soruyoruz kendimize her sabah , her aksam gunun icinde kim bilir kac kere ' burada ne isimiz var diye'.. boyle basladim yaklasik 5 dakika konustum ozet olarak, insanlarin bu sirkette calismaktan mutsuz olduklarini bunu yapilan baglilik anketlerinden de gorebileceklerini , mudurler tarafindan yapilan baskinin hat safhada oldugunu soyledim. madem hayati guzellestirmek istiyorsunuz(bunu iddia ediyorlardi, calismamizin sebebi hayati guzellestirmekmis) once buyrun burada calisanlarin hayatini guzellestirin, soyledikleri hedefleri gerceklestirirken(bilmem kac kat buyume) bu insanlar icin ne planladiklarini, artacak olan baskiyi nasil engelleyeceklerini sordum.. ve daha bir cok sey... sonra tum fabrika alkisladi :) video kendilerinde mevcut:)) onu da yayinlasinlar.. tabiii cilgina donen ceo ve patron ve videoda gordugunuz kucuk, buyuk yalakalar, kacacak delik aradi :))) hemen bir toplanti yapti en yaslilari ... ben biatlarini aciklamak icin tum mudurlerin yalakaliklarini ozelde sergileyeceklerini duymustum (ki bunu kesin yapmislardir) ama bu kadarina ohaaa diyorum. anlayin bu videoyu cekerken bile insanlari kiliktan kiliga girmek zorunda biraktiklarini.. ha gerci cogu dunden razi zaten. hepsini bir bir tanimaktan utanc duyuyorum. veda mailimde de yazmistim 'bakın bu ülkenin en büyük sorunu eğitimsizlik, cahillik değil, okumuş beyaz yakalıların bana değmeyen yılan bin yaşasıncı halidir. en büyük suçlu da, oy veren cahil insan, ya da doğunun eğitimsiz ve ezilmiş halkı değil, bunca haksızlığa, sömürüye, adaletsizliğe, hırsızlığa sesini çıkarmayan batılı, üniversite okumuş, eğitimli beyaz yakalılardır. ben böyle görüyorum.'

tabi sonrasinda yasadigim mobingi anlatmiyorum bile ..