Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz kimdir?

Meclis Başkanlığı seçimlerine AKP'nin adayı olarak katılan İsmet Yılmaz, Binali Yıldırım'a olan yakınlığıyla biliniyor.

4. tur oylamasına kadar giden ve birçok tartışmaya neden olan Meclis Başkanlığı seçimleri sona erdi. Meclis Başkanlığı seçimlerini kazanan isim, geçtiğimiz dönem Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan AKP'li İsmet Yılmaz oldu.

İSMET YILMAZ KİMDİR?
Meclis Başkanlığı seçimlerine AKP'nin adayı olarak giren ve 4. turda yapılan oylamayla Meclis Başkanı olan İsmet Yılmaz'ın, AKP'nin kurucularından ve Erdoğan'a en yakın isimlerden olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'la olan yakınlığı dikkat çekiyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü'nü bitirdi. Daha sonra hukuk alanında eğitimine devam etti.

İsmet Yılmaz 2002 yılına kadar denizcilik alanında müşavir, mühendis ve hukukçu olarak özel ve kamu kurumlarında çalıştı. 

AKP İKTİDAR OLDU, YILMAZ'IN KARİYERİ YÜKSELİŞE GEÇTİ
AKP'nin iktidara geldiği dönemden itibaren İsmet Yılmaz'ın kariyeri yükselişe geçti. 2002 yılında atandığı Denizcilik Müsteşarlığı görevini, 2007 yılının 8 Mayıs’ına kadar sürdürdü.

22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde Anayasa gereği Ulaştırma Bakanı istifa edince Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 2007 seçimlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı oldu. Ertuğrul Günay’ın bakanlığı döneminde müsteşarlığını yaptı. 2011 seçimleri öncesinde görevinden istifa etti ve milletvekili adayı oldu. Doğum yeri olan Sivas’tan aday olan İsmet Yılmaz, parlamentoya girmesinin ardından Milli Savunma Bakanı olarak atandı. 

Bugün yapılan seçimlerin ardından, İsmet Yılmaz Meclis Başkanı oldu.

Bakanlığı döneminde İsmet Yılmaz'ın bazı açıklamaları: