İsmet Yılmaz'dan 'Süleman Şah' yorumu: Yürüme mesafesinde türbemiz var

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM'de Genel Kurulu'nda "Fatiha okumak isteyenleri bir yürüme mesafesinde olan türbeye davet ediyorum" dedi.

Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'ne yönelil TSK tarafından yapılan tahliye operasyonu sonrasında hükümet kanadından ilginç yorumlar gelmeye devam ediyor.

Türbenin Suriye Eşmesi'ne taşınmasını TBMM Genel Kurulu'nda yorumlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Ecdadına bir Fatiha okumak isteyenleri bir yürüme mesafesinde olan türbeye davet ediyorum. Bugün bu topraklarda başımız dik yaşıyorsak bunu ecdadımıza borçluyuz. Ecdadımızın hatırasına sahip çıkmayı bir görev olarak görmekteyiz" dedi.

Operasyonu eleştiren muhalefeti ima eden Yılmaz ayrıca, bu adımın gerekliliğinin millet tarafından anlaşıldığını öne sürdü. Yılmaz, "Musul'da tedbir alınmadı diye gensoru verenlerin bugün söz hakkı yoktur. Bu aziz millet güvenlik toplantısının dinlenerek dış güçlere servis yapıldığını unutmadı asılsız iddiaları unutmadık bu iddiaların boşa çıktığını bu millet görmektedir" dedi.