IŞİD Palmira'ya girdi, Suriye ordusu kentteki sivilleri tahliye ediyor

Suriye Ordusu'nun günlerdir kanlı çatışmalara girdiği Palmira'da IŞİD kent merkezine girdi. Ordu kentteki sivilleri tahliye etmesinin ardından kentten çekildi.

Dış Haberler

GÜNCELLEME 22:35

Suriye Devlet Televizyonu, Suriye Ordusu'nun Palmira kentinden sivilleri tahliye ettikten sonra çekildiğini duyurdu.


Palmira Antik Kenti çevresinde günlerdir kanlı çatışmalar yaşanırken IŞİD'in kent merkezine girdiği belirtildi.

Suriye Devlet Televizyonu, Suriye ordusunun IŞİD'in Palmira'ya girmesinin ardından şehirde yaşayanları tahliye ettiğini duyurdu.

AA'ya konuşan "muhalif yapılanmaların koordinasyonundan sorumlu" Halid el-Humsi, "IŞİD militanlarının kente 4 koldan saldırı başlattığını ve kuzey bölgesinde bulunan ilçe müdürlüğü ile devlet güvenlik binalarını ve doğu bölgesinin kapısı niteliğindeki Hattab kontrol noktasını ele geçirdiğini" söyledi.

Reuters'e konuşan İdlib Müzeler Sorumlusu Maamun Abdulkerim, “küçük grupların” kente girdiğini belirtirken, Suriye ordusuna, "muhaliflere" ve uluslararası topluma, "Çölün Gelini" olarak adlandırılan Palmira’yı korumaları için çağrıda bulundu. Abdülkerim, “Yıkılmasından ve satılmasından korktuğumuz yüzlerce heykel şu anda güvenli bir yerde. Korkumuz, müze ve taşınamayacak büyük eserler için. Bu tüm dünyanın savaşı” dedi.