Davutoğlu: Bir saniye bile olsa en doğru kararı alır ve uygularız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Birileri hükümetimiz geçici diyerek karar alamaz diyorlar. Hayır arkadaşlar, bir saniye bile olsa en doğru kararı alır ve uygularız" dedi.

Haber Merkezi

Yeni Meclis'te grup toplantıları da başladı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni hükümet kurulmadan AKP'nin Suriye'ye saldırı kararı alamayacağına ilişkin haberlere üstü kapalı biçimde atıfta bulunan Davutoğlu, "Birileri hükümetimiz geçici diyerek karar alamaz diyorlar. Hayır arkadaşlar, bir saniye bile olsa en doğru kararı alır ve uygularız" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle:

Birileri hükümetimiz geçici diyerek karar alamaz diyorlar. Hayır arkadaşlar, bir saniye bile olsa en doğru kararı alır ve uygularız.

Bugün bazı çevreler Türkiye'yi terör örgütleriyle irtibatlı göstermeye çalışıyorlar. AKP'nin terörle, şiddetle işbirliği olmamıştır, olmayacaktır.

Siyaset zor dönemlerde, zor kararları alanların işidir. Siyaset tarih nehri akarken o nehre bakanların değil, o nehirle birlikte akan ve yön verenlerindir. AKP tarihi olayları izlemekle yetinmedi, müdahil oldu. Durmadık, beklemedik. 

KOALİSYON TARTIŞMALARI

Koalisyon için kimseye kapımızı kapatmayız. Koaliasyon görüşmelerinde her türlü müzakereyi yaparız, dayatlamalara izin vermeyiz. Tüm bu çabalar netice vermezse millete gideriz.

CHP yüzde 25 oy aldığını unutup yüzde 41'in olmadığı koalisyon açıklaması yaptı. AKP kutuplaştırıcı dil kullanıyor diyenler yüzde 60'lık blok diyorlar. Bu kutuplaştırma değil mi?  

MHP daha ilk geceden itibaren red tavrı içinde. Yeni tabloyu okumadığınız her dönemde bir sonraki dönemde yerinizi daraltırsınız.

HDP, Türkiyelileşecek ise her türlü teröre karşı tavır almak zorunda. Silahlı grupların mevcudiyetine hala onay veriyorlar. HDP, PKK'ya karşı nerede duruyorsa Türkiye siyasetinde o kadar yer alacak. Ya şiddet ya demokrasi.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Bugün öğleden sonra ilk turlara başlayacağız. Türkiye'deki teamüle göre en büyük partiden başkan seçilir. Bizim net tutumumuz kendi adayımızı desteklemek. Taktik manevra yapmayacağız. Taktik gereği başka bir partiye oy verilmeyecek, 258 vekilimiz kendi adayına destek verecek.

Cumhurbaşkanlığını tartışma konusu yapacak hiçbir müzakere yapmayacağız.

YUNANİSTAN KRİZİ

Türkiye Yunanistan'ın her türlü ekonomik isteğine açık olacaktır. Yunanistan'ın ekonomik krizi aşabilmesi için ne gerekiyorsa yaparız.

SURİYE'YE MÜDAHALE İDDİALARI

Şimdi AKP'ye karşı uluslararası bir algı oluşturmak isteyenler bizi DEAŞ'le yan yana yazıyor. İlk biz terör örgütü ilan ettik. Türkiye'nin terör örgütüyle işbirliği yaptığını iddia edenler Türkiye'ye karşı saldırının bir parçasıdır. Suriye içinde bir etnik grup zulme uğradığında hemen yardım çağrısı yapılıyor. Biz Suriye'ye baktığımızda sadece ve sadece komşu Suriye halkını görürüz. Kobani'den 197 bin kişiyi kabul ederken etnik kimlik sormadık. 

Birileri haritayı değiştirmeye kalkarsa açık bir tutum sergileyeceğiz. Hiç kimse kaygı içinde olmasın, biz oldu bittilere izin vermeyiz ama ateşin içine de atmayız.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her türlü senaryoya hazırız.