'Bu iş sadece İstanbul, Ankara, İzmir ittifakına dönüşebilir'

Yerel seçimler için AKP ile MHP arasındaki ilk ittifak görüşmesi dün gerçekleştirildi. Görüşmede 81 ili kapsayacak şekilde ittifak konusunun gündeme geldiği belirtilirken, Abdulkadir Selvi, 'Bu iş sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifaka dönüşebilir' dedi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AKP-MHP ittifakına ilişkin ilk görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmede 81 ilde ittifak masaya yatırılırken, şekli ve içeriği netleştirilemese de ittifak kararı alındı.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, konuya ilişkin yazısında, "İttifakta ilk adım dün atıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz dün bir araya geldiler. Böylece AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları üzerine MHP cephesinde oluşan alınganlık aşılmış oldu. İlk buluşma bir anlamda ittifakın fotoğrafının çekilmesiydi. Yerel seçimde ittifak önerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. O nedenle AK Parti’nin, MHP’yi dinlemeye ihtiyacı vardı. Dün o gerçekleşti. MHP’nin ittifak formülü Özhaseki tarafından not edildi. Özhaseki ve Durmaz, detaylara girmediler ama Cumhur İttifakı’nın devamı yönünde karar aldılar" dedi.

İttifak görüşmelerinin 81 ili kapsayacak şekilde gündeme geldiğini belirten Selvi, "Ancak MHP’nin bir ara 30 büyükşehirde ittifakı önerdiği biliniyor. Ama bu iş sadece İstanbul, Ankara ve İzmir’de ittifaka dönüşebilir. Dün ilk adım atıldı, ittifakın şekli ne olur şimdiden bir şey söylemek için erken ama AK Parti ile MHP oturdukları masadan uzlaşma ile kalkacaklar" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı

KRİZ SONA ERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da AKP'ye destek verecekleri ancak kendi kazandığı illerde yeniden aday çıkaracaklarını açıklaması, MHP'nin büyük illerde vereceği destek karşılığında kendi kazandığı illerde AKP'den destek beklediği şeklinde yorumlanmıştı.

Buna karşın AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Tüm illerde aday göstereceğiz" demiş, Çelik'in bu sözleri MHP cephesinden tepki çekmişti.

Görüşme bu krizin ardından dün gerçekleştirildi.