AKP'li yazarlardan ittifak uyarıları: Zora girdi, enfekte olma riski var

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da aday göstermeyeceklerini açıklaması, İzmir ve Ankara için ise değerlendirme yapacaklarını söylemesi sonrası ittifak tartışmaları hız kazanmıştı. MHP'nin bu adım karşısında geçtiğimiz dönem kazandığı belediyelerde AKP'nin aday çıkarmamasını beklediği belirtilirken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, 'her yerde aday çıkaracağız'…

Haber Merkezi

24 Haziran seçimlerinin ardından AKP ile MHP'nin yerel seçime de ittifakla gireceği belirtilirken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da aday göstermeyeceklerini açıklaması, İzmir ve Ankara için ise değerlendirme yapacaklarını söylemesi sonrası tartışma hız kazanmıştı.

Bahçeli'nin verdiği açık desteğin ardından MHP'nin kendi kazandığı belediyelerde bu seçimde AKP'den destek beklediği ileri sürülürken, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Her yerde aday göstereceğiz" dedi. 

Çelik'in bu açıklamasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan tepki gelirken, Yalçın, "Bu çıkışlar hangi akla hizmet etmektedir" diye sordu.

İki açıklamanın ardından ittifak sürecini nasıl seyredeceği merak konusu olurken, MHP'nin Meclis'e sunacağı af teklifine AKP'nin "olumsuz" yanıt vereceği de iddialar arasında.

'İHTİMALLER SEVİYESİNDE GERİLEDİ'

Bu gelişmeler bugün AKP'li yazarların da gündemine girerken, Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, "Düne kadar daha garantili görünen yerel seçim ittifakı meselesinin bugün için ihtimaller seviyesine gerilemiş olduğunu not etmiş olalım" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin yapacağı bir ikili görüşemeyle sorunun çözülebileceğini ileri sürdü.

Acet, Nihayetinde bugün için şu kadarını söyleyebiliyoruz: Aralarda başka kırılmalar olmazsa eğer, ileri bir tarihte yapılması beklenen yeni bir Erdoğan/Bahçeli buluşmasıyla yerel seçimler için ittifak kapısı aralanabilir. Ki, böyle bir görüşmenin yapılması bile, oradan yeni bir ittifak kararının çıkma ihtimalini güçlendirecektir. Ama düne kadar daha garantili görünen yerel seçim ittifakı meselesinin bugün için ihtimaller seviyesine gerilemiş olduğunu da not etmiş olalım" ifadelerini kullandı.

'ENFEKTE OLMA RİSKİ VAR'

Konuyu bugün köşesine taşıyan bir diğer isim ise geçtiğimiz dönem AKP milletvekili Mehmet Metiner oldu.

Metiner, "ittifak yerel seçimler bazında net bir çerçeveye oturtulmazsa, sürecin enfekte olma riski var" uyarısında bulundu.

"AK Parti ile MHP’nin iki farklı parti olarak her konuda aynı düşünmediği biliniyor. İttifakın düşünce ve politika bazında her alana taşınması zaten imkansız. Böyle bir durum iki partiden birinin bitmesi sonucunu doğurur" diyen Metiner, Pek tabii her ittifakın getirisi kadar götürüsü de var. Partilerin dinamiği farklı olan yerel seçimlerdeki ittifakı hassasiyetle değerlendirmesi gerekir. Diyeceğim o ki, ittifak yerel seçimler bazında net bir çerçeveye oturtulmazsa, sürecin enfekte olma riski var" ifadelerini kullandı.