AKP ve MHP ittifak için resmen bir araya geliyor

MHP ve AKP arasında yerel seçim ittifakı için ilk resmi görüşme bugün gerçekleştirilecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul'dan aday çıkarmayacağız" açıklamasıyla hız kazanan ittifak tartışmaları bugün başka bir noktaya taşınıyor.

AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile bugün akşam saatlerinde ilk görüşmeyi yapacak.

Heyetler arasında yapılacak görüşmelerin ardından sürecin Bahçeli ve Erdoğan görüşmesiyle noktalanması bekleniyor.

BAHÇELİ SİNYAL VERDİ, ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMASI TARTIŞMA YARATTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İstanbul'da aday çıkarmayacaklarını, İzmir ve Ankara için de inceleme yaptıklarını açıklaması sonrası ittifak tartışması hız kazanmıştı.

Bahçeli, daha önce kazandıkları yerde yeniden aday çıkaracaklarını söylemiş, bu çıkış AKP'nin bu bölgelerde MHP'ye destek vermesi beklentisine yol açmıştı. Buna karşın AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Her yerde aday çıkaracağız" derken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Bu çıkışlar hangi akla hizmet etmektedir" diyerek Çelik'e tepki göstermişti.

Yapılan karşılıklı açıklamaların ardından AKP'li yazarlar, Bahçeli ve Erdoğan'ın bir an önce görüşerek tartışmaya son vermesi gerektiği çağrısında bulunmuştu.