Borçlular çığ gibi büyürken kredi kartı faizleri yeniden arttırıldı

Temmuz ayındaki artışın ardından kredi kartı faizleri bir kez daha yükseltildi. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte kredi kartı faizi 2,02'den 2,25'e çıkarıldı. Faiz oranları Haziran ayında 1,84'tü. Türkiye'de sadece 2017 yılında 1,2 milyon kişi kredi kartı borcu nedeniyle mahkemelik olurken, kredi kartı borçlularının sayısı ise 32 milyonu bulmuş…

Haber Merkezi

2017 yılında tam 1,2 milyon yurttaş kredi kartı borcu nedeniyle mahkemelik olurken, bu yılın ilk altı ayında da 711 bin kişi yasal takibe alındı.

Kredi kartı borçluları her gün artarken, Temmuz ayının ardından bu ay da kredi kartı faizleri arttırıldı.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe giren karara göre, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,02'den yüzde 2,25'e çıkarıldı.

Yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı ise 1,62'den 1,80’e yükseltildi.

Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami gecikme faiz oranı ise yüzde 2,75’e çıkarıldı.

TEMMUZ'DA ZAMLANMIŞTI

Kredi kartı faizlerine bir önceki zam Temmuz ayında gelmişti.

Türk lirası için yüzde 1,84 olan faiz oranı Temmuz'daki artışla birlikte 2,02 olmuş, yabancı para için yüzde 1,47 olan faiz oranı ise 1,62'ye çıkarılmıştı.

BORÇLULAR ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Nisan ayında yaptığı açıklamada, kredi kartı borçlu sayısının son 5 yılda 32 milyon 39 bine yükseldiğini açıklamıştı.

Sadece 2017 yılında 1,2 milyon yurttaş kredi kartı borcu nedeniyle mahkemelik olurken, bu yılın ilk ayında ise takibe giren kredi kartı kullanıcısı sayısı 711 bin olmuştu.