Akit'in Cağaloğlu Anadolu Lisesi düşmanlığı: Hedef gösterdi!

AKP yandaşı, gerici 'gazete' Akit, manşetten peş peşe yayımladığı haberlerle Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerini hedef aldı. Okul Aile Birliği'ni 'azgın azınlık' olarak nitelendiren gazete, velileri DHKP-C ve PKK bağlantılı olmakla suçladı.

Haber Merkezi

Hedef gösterme, tetikçilik ve yandaşlık konusunda sınır tanımayan gerici "gazete" Akit, İstanbul'daki Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerine karşı karalama kampanyasına başladı. Okul Aile Birliği'ni "azgın azınlık" olarak niteleyen Akit, velilerin "DHKP-C ve PKK bağlantılı marjinal grup" olduğunu iddia etti. 

"Azgın azınlık başarıya hazımsız" ve "Azgın azınlığa suçüstü" başlıklı haberleri peş peşe manşetine taşıyan "gazete", ele geçirdiğini iddia ettiği Okul Aile Birliği'nin Whatsapp grubu konuşmalarını yayımladı. 

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ne "proje okul" uygulamasıyla müdür olarak atanan ve atandığı günden itibaren skandallarla gündeme gelen Necati Yener'e sahip çıkan gazete, velileri "okulun artan başarısına karşı" ve "ideolojik" olmakla suçladı. 

'ALNI SECDELİ BİR İDARE'

Akit "gazetesi"nde Faruk Arslan imzasıyla ilk olarak 14 Şubat Çarşamba tarihinde yayımlanan "Azgın azınlık başarıya hazımsız" başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi: 

"Okulda alnı secdeli bir idare ve öğretmen kadrosu istemeyen azgın azınlığın hedef gösterdiği İstanbul’un Fatih ilçesindeki Cağaloğlu Anadolu Lisesi, ideolojik kara propagandayı başarı grafiği ile savuruyor." 

Haberde Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin geçmişteki başarılarını Müdür Necati Yener'e mal etme çabası dikkat çekerken, bahsi geçen "ideolojik kara propaganda"yı kimin yaptığı, azgın azınlığın kim olduğu belirtilmedi.

Akit adlı "gazete"de bugün yer alan "Azgın azınlık başarıya hazımsız" başlıklı haberde ise "azgın azınlığın" kimliği açıklandı. Doğrudan Okul Aile Birliği'ni ve birlikte görev üstlenen velileri hedef gösteren haberde, velilerin ele geçirildiği iddia edilen "kirli Whatsapp yazışmaları"na yer verildi. Velilerin Whatsapp yazışmalarının "açığa çıkarılması"nın bir gazetecilik başarısı gibi sunulduğu haberde Halkevleri "DHKP-C uzantısı" ve Birgün gazetesi "PKK yanlısı" olarak nitelenirken, Cumhuriyet gazetesine de "FETÖ" damgası yapıştırıldı.

OKUL AİLE BİRLİĞİ'Nİ KARALADI

Okul Aile Birliği'nde görev alan ve "terör bağlantılı" olarak yaftaladığı velilerin isim ve telefon numaralarını yayımlayan "muhabir" Arslan, provokasyondan ibaret haberinde şu ifadelere yer verdi:

"Cağaloğlu’nu DHKP-C bağlantılı sözde STK’lara peşkeş çekmeye çalışan OAB üyelerinin sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar da, okul aleyhinde yürütülen kara propaganda çalışmalarını yürüten ekibin OAB olduğunu ortaya koyuyor. OAB üyeleri Nilgün Kamakgün, Melek Görk, Sibel Özkan Tarım, Sema Mutafoğlu, Duygu Yalçıner ve Günhan Aloba gibi isimlerin başını çektiği ideolojik koro, PKK ve DHKP-C yanlısı oluşumların CAL aleyhindeki haber ve yorumlarını sıklıkla paylaşıyor."

NEDİR BU MÜDÜR SEVGİSİ?

Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ndeki gelenekselleşmiş bütün etkinlikleri yasaklayan, kulüp faaliyetlerine sakıncalı bulduğu öğrencileri almayan, Okul Aile Birliği'nin odasına kapısını kırarak giren Müdür Necati Yener, bir süredir öğrenci, veli ve mezunların tepkisiyle karşı karşıya.

Daha önce de Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde matematik öğretmeni olduğu yıllarda öğrencilere hakaret ettiği için tepki gören ve başka bir liseye tayin edilen Necati Yener, son haftalarda Twitter hesabından yoğun bir PR faaliyeti yürütüyor. Kendisine rağmen öğrencilerin ısrarıyla yapılan bütün etkinlikleri ve kampanyaları kişisel başarısıymış gibi yansıtmaya çalışan Müdür Necati Yener, CAL'a hizmet götürdüğü, "çağ atlattığı" iddiasında. Akit adlı "gazete"nin haberleri de Necati Yener'in yaratmaya çalıştığı algıyı destekliyor.

Farklı siyasi görüşlerden neredeyse bütün mezun ve velilerin, görevden alınmasını istediği Necati Yener'e ilişkin yakın zamanda idari soruşturma açıldığı da biliniyor. Akit'in müdür sevgisinin tek dayanağının Necati Yener'in "alnının secdeye değmesi" gibi bir ideolojik etken olduğu anlaşılıyor.