Padişah böyle buyurdu: Tiyatrolar özelleştirilecek, hamlet tespih çekecek, oyunları fen işleri yazacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 98 yıllık Şehir Tiyatrolarını belediye bürokratlarına teslim etmesine karşı eyleme geçen sanatçılara çatan Başbakan Erdoğan, “şehir tiyatrolarını özelleştireceğim, ondan sonra istediğiniz gibi oynayın” dedi.

AKP Gençlik Kolları Büyük Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, Şehir Tiyatroları yönetmeliğiyle ilgili tiyatro sanatçılarına seslenerek, “Tiyatroları özelleştirmek suretiyle buyurun tiyatrolarınızı istediğiniz gibi oynayın. Destek gerekirse biz de istediğimiz oyunlara sponsor oluruz. Buyurun işte özgürlük” dedi.

AKP kongresinde gençlere seslenen Erdoğan, şehir tiyatrolarının bürokratlara teslim edilmesi sürecine ilişkin, sanatçılara karşı saldırı dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

"Tiyatroları özelleştireceğim”
“İstanbul’da şehir tiyatroları meselesinde o despot anlayış, o kibirli tavır tekrar kendini gösterdi. Soruyorum siz kimsiniz? Bu ülkede sanat sizin tekelinizde mi” diyen Erdoğan, “Geçti o günler. Artık despot aydın tavrıyla parmağınızı sallayarak bu milleti aşağılama dönemi geride kaldı” diye konuştu.

Yönetmeliğe ilişkin Kadir Topbaş’ı tebrik ettiğini belirten Erdoğan, Tiyatroları özelleştireceğini söyledi.

“İstediğimiz oyunu destekleyeceğiz”
“Tiyatroları özelleştirmek suretiyle buyurun tiyatrolarınızı istediğiniz gibi oynayın. Destek gerekirse biz de istediğimiz oyunlara sponsor oluruz. Buyurun işte özgürlük” diyen Erdoğan şöyle konuştu: ama kusura bakma geleceksin hem belediyeden maaşını alacaksın ondan sonra da yönetime istediğin gibi verip veriştireceksin. Olmaz öyle şey.”

Hamlet tespih çekecek, oyunları fen işleri yazacak!
Oyuncu Fırat Tanış, Şehir Tiyatroları'nın yok edilmesi girişimine tepkisini "Yani" isimli şarkısının sözlerini değiştirerek yanıt vermiş, geçtiğimiz hafta düzenlenen 3. Antalya Televizyon Ödülleri Töreni'nde şarkısını seslendirmişti:

Binlerce sanatçı ve sanatsever ise tepkilerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği'nin (İŞTİSAN) çağrısıyla 24 Nisan Salı günü Taksim'de düzenlenen büyük yürüyüşle göstermişti.

Sanatçılar ve sanatseverler bugün de eylemde!
Sanatçılar bugün de gerici iktidarın sanata saldırısına tepkilerini göstermek için buluşacaklar. Şehir Tiyatroları için sezonun son günü olan bugün sanatçılar ve sanatseverler saat 16:00'da Muhsin Ertuğrul'un Zincirlikuyu'daki mezarını ziyaret edecekler. Sonrasında ise Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nin önündeki meydanda saat 18:30'dan itibaren mumlar yakıp, şarkılarla türkülerle sabahı karşılayacaklar.

(soL - Haber Merkezi)